Ακόμα μεγαλύτερα έπαθλα στους αγώνες του Diamond League
Σε νέα εποχή μπαίνουν από φέτος οι αγώνες της σειράς Diamond League. Οπως έκανε γνωστό η Παγκόσμια Ομοσπονδία, νέα δεδομένα, νέοι κανόνες και περισσότερα χρήματα πέφτουν στο τραπέζι και κάνουν το... παιχνίδι πιο συναρπαστικό.
Σε νέα εποχή μπαίνουν από φέτος οι αγώνες της σειράς Diamond League. Οπως έκανε γνωστό η Παγκόσμια Ομοσπονδία, νέα δεδομένα, νέοι κανόνες και περισσότερα χρήματα πέφτουν στο τραπέζι και κάνουν το …παιχνίδι πιο συναρπαστικό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IAAF οι αθλητές θα προκρίνονται στους τελικούς της Ζυρίχης και των Βρυξελλών με βάση τη βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει στα 12 μίτινγκ που θα προηγηθούν στη σεζόν.
Στους δύο τελικούς το… βαθμολογικό κοντέρ θα μηδενίζει και πλέον νικητής θα αναδεικνύεται ο αθλητής που θα είναι στην καλύτερη ημέρα, δηλαδή ο νικητής στο καθένα από τα 32 αγωνίσματα.
Στην ουσία οι αθλητές μέσα από τους δώδεκα πρώτους αγώνες διεκδικούν μια θέση στους τελικούς εκεί όπου θα διοργανώνεται ένα μίνι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη να διεκδικούν τα χρηματικά έπαθλα.
Παράλληλα η IAAF πήρε την απόφαση να επαναφέρει στα οριζόντια άλματα και στις ρίψεις τα έξι άλματα. Φέτος οι αθλητές εκτελούσαν τέσσερα άλματα και μόνο οι τέσσερις πρώτοι συνέχιζαν για τις υπόλοιπες τρεις προσπάθειες.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Αποβολή του Κουμπαρσί, ο οποίος γκρέμισε» ως τελευταίος παίκτης τον Σιμεόνε, με τον Άλβαρες να μετουσιώνει το φάουλ σε γκολ για το 1-0 της Ατλέτικοεπί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.
O ΖΑΟΝ «καθάρισε» και την ΑΕΚ με 2-0 (3-2 σετ) και θα βρει μπροστά του στους τελικούς της Volley League γυναικών τον Παναθηναϊκό που νίκησε τον ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη με 3-1 κι έκανε επίσης το 2-0.
Όσα δήλωσαν ο Μάρκο Νίκολιτς και Ορμπελίν Πινέδα για την πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βαγιεκάνο. Όσα πρέπει να κάνει η Ένωση ώστε να μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού.