Έκθεση για τη φιλοξενία προσφύγων σε σταθμούς της Αθήνας
Παιχνίδια, πάνες, ρούχα, παπούτσια, τετράδια, βραχιολάκια, μια τσάντα, ένας βραστήρας, ένα τουμπελέκι και άλλα αντικείμενα εκτίθενται από σήμερα σε διάφορους σταθμούς του Μετρό, των λεωφορείων και του τραμ στο πλαίσιο του «Museum Without A Home» (Μουσείο χωρίς σπίτι).
Παιχνίδια, πάνες, ρούχα, παπούτσια, τετράδια, βραχιολάκια, μια τσάντα, ένας βραστήρας, ένα τουμπελέκι και άλλα αντικείμενα εκτίθενται από σήμερα σε διάφορους σταθμούς του Μετρό, των λεωφορείων και του τραμ στο πλαίσιο του «Museum Without A Home» (Μουσείο χωρίς σπίτι).
Πρόκειται για μια έκθεση που τιμά τη φιλοξενία των προσφύγων στην Ελλάδα από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και την OXFAM, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Οργανώσεων για την Καταπολέμηση της Φτώχειας .
«Η Ιωάννα ζει στη Λερο. Στην πλατεία του χωριού της παίζει συχνά με τη Νάντια από το Αφγανιστάν που διαμένει σε δομή φιλοξενίας της περιοχής. Όταν έμαθε πως η φίλη της θα πήγαινε σχολειό, αποφάσισε να της δώσει ένα τετράδιο για να μάθει να γράφει ελληνικά. Μια μικρή πράξη αλληλεγγύης που αξίζει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ»», διαβάζει ο διερχόμενος από το σταθμό Αμπελοκήπων στη λεζάντα της προθήκης, όπου εκτίθεται ένα τετράδιο.
«Πρόκειται για αντικείμενα που έχουν δώσει αλληλέγγυοι και εθελοντές σε πρόσφυγες. Οι άνθρωποί μας που βρίσκονται σε καταυλισμούς, σημεία υποδοχής κ.λπ. γνώρισαν τους πρόσφυγες και τους εθελοντές, κατέγραψαν τις ιστορίες και ακολούθησε η έκθεση», αναφέρει η Νίκη Μαυρομάτη από τη Διεθνή Αμνηστία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τα εκθέματα του Museum Without A Home βρίσκονται σε διάφορα σημεία στην πόλη και ανανεώνονται συνεχώς. Οι διοργανωτές προτρέπουν τον κόσμο να βρουν στο χάρτη το κοντινότερο σημείο, και να το επισκεφτούν με την πρώτη ευκαιρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442