Αντιδράσεις για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του Νοσοκομείου Βόλου
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με την Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) να κάνει λόγο για τραγικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών και προειδοποιούν για συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια σε πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με την Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) να κάνει λόγο για τραγικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών και προειδοποιούν για συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια σε πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ζητείται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου η φαρμακευτική δαπάνη για το 3ο τετράμηνο του 2016 να περιοριστεί στα 470.000 ευρώ, ενώ για τα δύο προηγούμενα τετράμηνα του έτους δαπανήθηκαν 4,3 εκατομμύρια ευρώ.
«Οποιαδήποτε σύσταση -κοινοποίηση από πλευράς διοίκησης για οικονομία και περικοπές στις θεραπείες των νοσηλευόμενων είναι προκλητική, προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού. Για την διοίκηση θα πρέπει να είναι μονόδρομος η διεκδίκηση, ανάλογης με τις ανάγκες, γενναίας χρηματοδότησης, και όχι οι συστάσεις για παζάρεμα, περικοπές στις θεραπείες των συνανθρώπων μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί δε θα συμβιβαστούμε σε καμία περίπτωση με το κουτσούρεμα της θεραπείας των ασθενών» σημειώνει η ΕΙΝΚΥΜ.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μαγνησίας καταγγέλλουν ακόμα κατάρρευση των δομών ΠΕΔΥ, τραγικές ελλείψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών ασθενοφόρων και υλικών, καθώς και κλειστές κλίνες ΜΕΘ και ζητούν «γενναιά χρηματοδότηση και γενναίες μόνιμες προσλήψεις».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Η Γιουνάιτεντ ξεκινά συζητήσεις με τον Μπρούνο – Ο ρόλος του Κάρικ στις διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο
- ΜΕΓΑ: Ηγετική παρουσία με ελληνική υπογραφή
- Στάρμερ: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από τα αμερικάνικα βομβαρδιστικά
- Τζάστιν Μπίμπερ, φαινόμενο ετών 32: Το YouTube, η ευχή της μάνας και η επόμενη μέρα
- Στην κορυφή της τηλεθέασης οι ενημερωτικές εκπομπές του MEGA τον Φεβρουάριο
- Επιστροφή-θρίλερ για τον Σιδηρόπουλο και τη διαιτητική ομάδα του από το Ριάντ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ γρήγορα – Εάν χρειαστεί θα στείλουμε στρατό
- Η Μοσάντ γνώριζε ακόμα και τη θέση του Χαμενεΐ στο σημείο της δολοφονίας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442