Νέος διαγωνισμός για την απομάκρυνση του «Παναγία Τήνου» από το λιμάνι του Πειραιά
Ανοικτό επαναληπτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση και απομάκρυνση του ναυαγίου του επιβατηγού-οχηματαγωγού Παναγία Τήνου από το λιμάνι του Πειραιά προκήρυξε για τις 21 Οκτωβρίου ο ΟΛΠ. Ο διαγωνισμός που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο απέβη άγονος, ελλείψει ενδιαφέροντος. Το πλοίο παραμένει ημιβυθισμένο από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, όταν παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων και πήρε απότομη κλίση.
Ανοικτό επαναληπτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση και απομάκρυνση του ναυαγίου του επιβατηγού-οχηματαγωγού Παναγία Τήνου από το λιμάνι του Πειραιά προκήρυξε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.
Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη (αρ.16/2016), ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10.30 στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ, με τη διαδικασία των σφραγισμένων προσφορών, των οποίων καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίστηκε η 20ή Οκτωβρίου.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θεωρεί ότι «με αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη αποσαφηνίζεται πλέον οριστικά η εκ του νόμου αποκλειστική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του ΟΛΠ για τη μεθόρμιση του πλοίου. Επαναδρομολογείται, δηλαδή, η διαδικασία και ελπίζουμε ότι σύντομα, σε εύλογο χρόνο, το Ε/Γ-Ο/Γ Παναγία Τήνου θα απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά».
Το υπουργείο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του ΟΛΠ για την άμεση απομάκρυνση του πλοίου και υποστηρίζει ότι όλο αυτό το διάστημα, «όχι μόνο δεν αδράνησε, αλλά αντίθετα κατέβαλε όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Η όποια καθυστέρηση οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι ο πρώτος διαγωνισμός του ΟΛΠ κατέληξε άγονος, αφετέρου στην εκ των πραγμάτων μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη ανάληψη της Διεύθυνσης του ΟΛΠ Α.Ε. από τον νέο παραχωρησιούχο».
Υπενθυμίζεται ότι το Παναγία Τήνου παραμένει ημιβυθισμένο στην πύλη Ε4 από τα τέλη του περασμένου Απριλίου (26/4), όταν παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων λόγω ρήγματος και πήρε απότομη κλίση.
Στις 14 Ιουνίου ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προχώρησε σε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση κι απομάκρυνση του ναυαγισμένου πλοίου με τιμή εκκίνησης τις 360.000 ευρώ. Ωστόσο, ο διαγωνισμός τότε απέβη άγονος, καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442