Οικονομικό Επιμελητήριο: Οι φόροι στα ακίνητα να μην είναι εισπρακτικοί
Την ανάγκη η φορολογία στα ακίνητα «να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών», αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων, επισημαίνει, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Την ανάγκη η φορολογία στα ακίνητα «να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών» επισημαίνει, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας στη δήλωσή του αναφέρει: «Ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, το επισημάναμε από την αρχή. Ότι ο συμπληρωματικός φόρος εκτοξεύει το φορολογικό βάρος, επίσης. Πλέον, όμως, αυτό που ζει φέτος η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, αλλά και πολλά νοικοκυριά, ξεπερνά κάθε προηγούμενο».
Παράλληλα, τονίζει ότι «με τη μείωση κατά 33% του αφορολόγητου για τον συμπληρωματικό φόρο και την κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δύσκολα διαχειρίσιμο για πολλούς ιδιοκτήτες. Το ζητούμενο δεν είναι να δημοσιοποιούμε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ότι κάποιοι πληρώνουν λιγότερα».
«Το ζητούμενο είναι η φορολογία στα ακίνητα πρώτον, να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, απλά για να μπαλώνουμε τρύπες στα δημόσια ταμεία και δεύτερον, να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων» αναφέρει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- «Καρφιά» από Ντε Λαουρέντις στον Σπαλέτι: «To πραγματικό Σκουντέτο ήταν το περσινό, όχι αυτό του 2024»
- Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποχαιρετά τον αγαπημένο του πατέρα – «Ξεκουράσου ομορφιά μου»
- Λίστα Forbes: Οι 100 «σιδηρές κυρίες» του 2025 – Η οικονομική τους δύναμη ξεπερνά το ΑΕΠ της ΕΕ
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442