Δεν υπάρχει κατάληψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, λέει η διοίκηση
Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι υπάρχει κατάληψη σε κτίριο του στα Πατήσια. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό».
Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι υπάρχει κατάληψη σε κτίριο του στα Πατήσια. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό».
Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο ΙΣΑ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι υπάρχει κατάληψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, στα Πατήσια, από αλληλέγγυους με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, επικαλείτο έκθεση από την οποία προέκυπτε ότι οι συνθήκες υγιεινής στο κτίριο εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Στην ανακοίνωση της Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» απαντά ότι «το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό».
Επίσης, διευκρινίζει ότι από την πρώτη μέρα της κατάληψης (21/07/2016) παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους φορείς (αστυνομίας, ΕΚΕΠΥ και Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας) και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων, το οποίο φυλάσσεται όλο το 24ωρο από προσωπικό ασφαλείας.
«Σε συνεργασία με την 1η ΥΠΕ δρομολογείται σχέδιο αξιοποίησης του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων.
Είμαστε στη διάθεση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου για την παροχή λεπτομερών πληροφοριών που αφορούν το Γ.Ν.Ν.Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442