Σταμάτησαν τον αγώνα για να αλληλοβοηθηθούν
Αποθέωση του Ολυμπιακού πνεύματος στα προκριματικά των 5000 μ., με πρωταγωνίστριες την Αμερικανίδα Ντ’ Αγκοστίνο και τη Νίκι Χάμπλιν από τη Νέα Ζηλανδία. Όχι άδικα, αφού η Αντι Ντ’ Αγκοστίνο σταμάτησε τον αγώνα της, προκειμένου να βοηθήσει την πεσμένη αντίπαλο, ζαλισμένη στην πίστα, μετά την μεταξύ τους σύγκρουση. «Σήκω πάνω. Πρέπει να τελειώσεις τον αγώνα» της είπε η Ντ’ Αγκοστίνο. Αλλά αμέσως μετά ήταν η σειρά της Χάμπλιν να επιστρέψει για να βοηθήσει την τραυματισμένη Αμερικανίδα, που πέρασε χωλαίνοντας τελευταία την γραμμή του τερματισμού. Οι δύο τους αγκαλιάστηκαν, πριν η Ντ’ Αγκοστίνο καθήσει σε αναπηρικό καροτσάκι με τραυματισμένο τον αστράγαλό της.
Αποθέωση του Ολυμπιακού πνεύματος στα προκριματικά των 5000 μ., με πρωταγωνίστριες την Αμερικανίδα Ντ’ Αγκοστίνο και τη Νίκι Χάμπλιν από τη Νέα Ζηλανδία. Όχι άδικα, αφού η Αντι Ντ’ Αγκοστίνο σταμάτησε τον αγώνα της, προκειμένου να βοηθήσει την πεσμένη αντίπαλο, ζαλισμένη στην πίστα, μετά την μεταξύ τους σύγκρουση.
«Σήκω πάνω. Πρέπει να τελειώσεις τον αγώνα» της είπε η Ντ’ Αγκοστίνο. Αλλά αμέσως μετά ήταν η σειρά της Χάμπλιν να επιστρέψει για να βοηθήσει την τραυματισμένη Αμερικανίδα, που πέρασε χωλαίνοντας τελευταία την γραμμή του τερματισμού.
Οι δύο τους αγκαλιάστηκαν, πριν η Ντ’ Αγκοστίνο καθήσει σε αναπηρικό καροτσάκι με τραυματισμένο τον αστράγαλό της.
Το περιστατικό ξεκίνησε περίπου στον τρίτο χιλιόμετρο της δεύτερης προκριματικής σειράς στα 5000μ, όταν Ντ’ Αγκοστίνο και Χάμπλιν συγκρούστηκαν και έπεσαν. Η Ντ’ Αγκοστίνο ήταν η πρώτη που σηκώθηκε, αλλά αντίκρισε με δάκρυα την Χάμπλιν στα πόδια της.
Αντί να συνεχίσει τον αγώνα σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά, η Αμερικανίδα έβαλε τα χέρια της κάτω από τους ώμους της Νεοζηλανδής για να την βοηθήσει να σηκωθεί, λέγοντάς της να μην παραιτηθεί.
Καθώς συνέχισαν τον αγώνα, έγινε σαφές ότι ο τραυματισμός της Ντ’ Αγκοστίνο ήταν ο πιο σοβαρός, αφού ο αστράγαλός της είχε πληγωθεί άσχημα. Έτσι ήταν η σειρά τη Χάμπλιν να την βοηθήσει, μένοντας πίσω για να ενθαρρύνει την συναθλήτρια της.
«Με βοήθησε πρώτη. Προσπάθησα να την βοηθήσω. Ήταν αρκετά άσχημα,» δήλωσε η Χάμπλιν μετά τον αγώνα. Τελικά προχώρησε και την περίμενε στη γραμμή του τερματισμού, όπου μοιράστηκαν μια αγκαλιά. Αυτή τη φορά, ήταν η Ντ’ Αγκοστίνο που είχε δάκρυα στα μάτια της, αφήνοντας το γήπεδο σε μια αναπηρική καρέκλα. «Αυτό το κορίτσι είναι το Ολυμπιακό πνεύμα,» είπε η Χάμπλιν.
Λίγες ώρες αργότερα και αφού φυσικά είχαν αποκλεισθεί από την συνέχεια του αγωνίσματος, οι αρμόδιες αρχές, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τις δύο αθλήτριες στον τελικό -όπως και την Αυστριακή Τζένιφερ Βεντ, που επίσης ενεπλάκη στην πτώση- ως επιβράβευση για την στάση τους…
Remarkable show of TRUE #Olympics spirit by @abbey_dags and @NikkiHamblin. No medals needed. #Rio2016 #Athletics pic.twitter.com/VFLBTt7w9n
— Derek (@DTang0426) August 17, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γουλβς – Λίβερπουλ 2-1: «Κόκκινοι» για τα… θηρία, έχασαν και από τους «Λύκους»
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0: Στον τελικό οι Μαδριλένοι, «άγγιξαν» επική ανατροπή οι Καταλανοί (vid)
- Ελλάδα – Γεωργία 3-0: Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική Γυναικών (vids)
- Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 12-10: Πάλεψαν αλλά λύγισαν οι «ερυθρόλευκοι»
- Finalissima 2026: Από τη Ντόχα στο Λονδίνο οδεύει ο τελικός Ισπανία – Αργεντινή, λόγω Μέσης Ανατολής
- Η FIFA παρουσίασε την αφίσα του Μουντιάλ 2026 (pic)
- LIVE: Γουλβς – Λίβερπουλ
- Ο Αρτέτα απάντησε στους επικριτές της Άρσεναλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442