Αλεξιάδης: Ετοιμάζεται «δίκαιος και αναλογικός αντί-ΕΝΦΙΑ»
Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και ηλεκτρονική υποβολή «δήλωσης περιουσιακής κατάστασης» από όλους τους φορολογουμένους, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και ηλεκτρονική υποβολή «δήλωσης περιουσιακής κατάστασης» από όλους τους φορολογουμένους, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο, ο κ. Αλεξιάδης κάνει λόγο για σύγχρονες μεθόδους διασταυρώσεων στοιχείων για τον εντοπισμό εισοδημάτων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο θέσπισης κινήτρων για φορολογούμενους που καταγγέλλουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου και ανακοινώνει ότι η διάταξη για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο. Μια αναγκαιότητα είναι και πρέπει να αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας, με αφορολόγητο και σίγουρα χωρίς υπερβολές και γραφικότητες. Στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρέπει να έχουμε έναν φόρο περιουσίας που θα μεταφέρει το βάρος στη μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία, θα απαλλάξει την πολύ μικρή και θα ελαφρύνει σημαντικά τη μεσαία» τονίζει.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «άλλη αξία έχει ένα διαμέρισμα που αποφέρει εισόδημα (π.χ. ενοίκιο) και άλλη ένα ίδιο που είναι κλειστό (…) Δίκαιοι και αναλογικοί φόροι στο εισόδημα από ακίνητα, δίκαιος και αναλογικός φόρος στην ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας».
Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2017, ο κ. Αλεξιάδης δηλώνει ότι το νέο καθεστώς θα ανακοινωθεί σύντομα και θα προβλέπει δίκαια και αναλογικά τέλη, που θα αντιμετωπίζουν τα λάθη και τις υπερβολές που υπάρχουν ώς τώρα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας