Χίλαρι: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν τα e-mails
Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Χϊλαρι Κλίντον δήλωσε πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρεισέφρησαν στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και κατηγόρησε τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ότι δείχνει την υποστήριξή του στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Χϊλαρι Κλίντον δήλωσε πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρεισέφρησαν στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και κατηγόρησε τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ότι δείχνει την υποστήριξή του στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Γνωρίζουμε πως οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεψαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της DNC και γνωρίζουμε πως φρόντισαν, ώστε πολλά από αυτά τα μηνύματα να δημοσιοποιηθούν και γνωρίζουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει μια πολύ ανησυχητική προθυμία να ενισχύσει τον Πούτιν, να υποστηρίξει τον Πούτιν» ανέφερε η Κλίντον σε συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κατηγορήσει δημόσια τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή e-mails από τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο, ειδικοί στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν πως πιστεύουν ότι η Ρωσία σχεδίασε τη δημοσιοποίηση των e-mails, ώστε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν θέλει να κερδίσει ο Τραμπ τον Λευκό Οίκο, η Κλίντον είπε ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.
«Όμως νομίζω ότι από την παράθεση των γεγονότων προκύπτουν σοβαρά ζητήματα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές μας, στη δημοκρατία μας» δήλωσε η Κλίντον στη συνέντευξη της στο Fox, η οποία ηχογραφήθηκε το Σάββατο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε χώρα, ειδικά από μία που θεωρείται αντίπαλος, είπε.
«Το γεγονός ότι ο Τραμπ ενθαρρύνει και πλέκει το εγκώμιο του Πούτιν, παρ’ ότι κάτι τέτοιο μοιάζει να είναι μία σκόπιμη προσπάθεια να επηρεάσει τις εκλογές, νομίζω ότι εγείρει θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας» είπε, στην πρώτη συνέντευξή της μετά την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών την Πέμπτη, με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του κόμματός της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)







































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442