Κύκλοι ΤτΕ: Ψέματα ότι ζητήθηκε πληρωμή του ΔΝΤ μέσω των Ταμείων
Άμεση ήταν η αντίδραση πηγών της Τράπεζας της Ελλάδος στα περί πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη άνοιξη από το διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, για τη χρήση αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων προς αποπληρωμή δόσης του ΔΝΤ.
Άμεση ήταν η αντίδραση πηγών της Τράπεζας της Ελλάδος στα περί πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη άνοιξη από το διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, για τη χρήση αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων προς αποπληρωμή δόσης του ΔΝΤ.
Τη σχετική «αποκάλυψη» έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από το Βήμα της Βουλής την Τρίτη, στη συζήτηση που διεξάγεται για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Από το περιβάλλον του κεντρικού τραπεζίτη τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ζητήθηκε από το υπουργείο να χρησιμοποιήσει για αποπληρωμή του ΔΝΤ ρευστά διαθέσιμα των Ταμείων.
Αντιθέτως, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση τη χρήση ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, που ανήκει στο Δημόσιο, κι οποίος περιέχει χρήματα για έκτακτες περιπτώσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους.
Ήταν η περίοδος που η χώρα κινδύνευε με άτακτη χρεοκοπία, καθώς τα κρατικά ταμεία είχαν «στεγνώσει», λόγω της ατέρμονης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και η κυβέρνηση είχε να επιλέξει μεταξύ καταβολής μισθών – συντάξεων και πληρωμής προς την Ουάσιγκτον.
Τελικώς, μετά από τις συστάσεις του κ. Στουρνάρα ο συγκεκριμένος ειδικός λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε και δεν προέκυψε πιστωτικό γεγονός.
Αγης Μάρκου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442