«Περίμενα τον Άγιαξ» δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς
Προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει με τον ΠΑΟΚ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τον Αγιαξ, ήταν, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ο Βλάνταν Ιβιτς. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία, όπου υλοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, μετά τη σημερινή κλήρωση στη Νιόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Περίμενα αυτήν την ομάδα. Όταν μιλήσαμε μεταξύ μας, με τους ανθρώπους της διοίκησης, είχα διαίσθηση ότι θα κληρωθούμε με τον Αγιαξ. Εχουμε παίξει στο παρελθόν απέναντί του. Είναι τεράστια ομάδα, με μεγάλη ιστορία, 4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλα αυτά, μας δίνουν παραπάνω κίνητρο για να προετοιμαστούμε και να πάρουμε την πρόκριση».
Προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει με τον ΠΑΟΚ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τον Αγιαξ, ήταν, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ο Βλάνταν Ιβιτς. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία, όπου υλοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, μετά τη σημερινή κλήρωση στη Νιόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Περίμενα αυτήν την ομάδα. Όταν μιλήσαμε μεταξύ μας, με τους ανθρώπους της διοίκησης, είχα διαίσθηση ότι θα κληρωθούμε με τον Αγιαξ. Εχουμε παίξει στο παρελθόν απέναντί του. Είναι τεράστια ομάδα, με μεγάλη ιστορία, 4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλα αυτά, μας δίνουν παραπάνω κίνητρο για να προετοιμαστούμε και να πάρουμε την πρόκριση».
Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως: «Εχουμε δει παιχνίδια του Αγιαξ, έχει κάνει αρκετά φιλικά, θα τον δούμε και τις επόμενες ημέρες, θα πάνε οι άνθρωποί μας όπου χρειάζεται, ίσως πάω και εγώ για να τον δω από κοντά. Ετοιμάζονται και αυτοί για το πρώτο παιχνίδι, όπως και εμείς. Τα φιλικά είναι για δοκιμές, όσο πλησιάζουν τα επίσημα παιχνίδια οι παίκτες μου θα είναι πιο έτοιμοι, η λογική λέει πως έτσι κάνουν και οι αντίπαλοι».
Για τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του απέναντι στην ολλανδική ομάδα, επισήμανε: «Τα πρώτα παιχνίδια είναι σημαντικά για όλους μας. Οι παίκτες πρέπει να έχουν πίστη ότι μπορούν να προκριθούν, αυτό θα τους ζητήσω. Να έχουν πειθαρχία. Πιστεύω στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές μου, έχουμε δέκα μέρες μπροστά μας μέχρι το πρώτο παιχνίδι. Θα δουλέψουμε σκληρά, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε προβληματάκια που έχουμε, ώστε να είμαστε 100% έτοιμοι».
Εξήγησε, επίσης, ότι: «Θα αντιμετωπίσουμε τον Αγιαξ δύο φορές, μια εντός και μία εκτός έδρας. Δεν έχω πρόβλημα που το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Ολλανδία».
Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αγιαξ και προ εξαετίας (Αύγουστος 2010), για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League επίσης, αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες, 1-1 στο πρώτο ματς στην Ολλανδία και 3-3 στο δεύτερο στην Τούμπα, με τον Ιβιτς ως ποδοσφαιριστή. Θυμήθηκε για τις τότε αναμετρήσεις ο προπονητής των «ασπρόμαυρων»:
«Εχω μια πίκρα από αυτά τα παιχνίδια, το 2010 (σ.σ. είχε σκοράρει αρχικά στο Αμστερνταμ, αλλά και στη ρεβάνς στην Τούμπα, χάνοντας, όμως, και πέναλτι). Ημασταν κοντά να προκριθούμε. Παίξαμε δύο καλά μας, χωρίς να χάσουμε και τότε ο Αγιαξ ήταν πολύ δυνατή ομάδα. Εκείνη τη χρονιά είχαμε πίστη, ήμασταν κοντά. Φέτος, με την πίστη που πρέπει να έχουμε, αναφορικά με ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε όποια ομάδα έχουμε μπροστά μας και με κάποια πράγματα που θέλω να αλλάξω, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να προκριθούμε».
Κατέληξε αποσαφηνίζοντας πως: «Ο Κάνιας δε νομίζω πως θα είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι με τον Αγιαξ. Κάναμε τα εργομετρικά, δουλεύει, είναι μαχητής, είναι, όμως, δύσκολο να είναι έτοιμος. Το ίδιο ισχύει για παιδιά που άρχισαν λίγο αργότερα στην προετοιμασία. Εχουμε ακόμη δέκα μέρες για το πρώτο παιχνίδι, μέχρι τότε θα έχω εικόνα για όλους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)































































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442