Κωνσταντινούπολη: Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα κατά διεμφυλικών
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στην Κωνσταντινούπολη για να διαλύσουν την πορεία διαφυλικών. Το Trans Pride είχε απαγορευθεί επειδή υπερεθνικιστές είχαν ισχυρισθεί ότι «έκφυλοι» δεν μπορούν να διαδηλώνουν και είχαν απείλησαν ότι θα διαλύσουν οι ίδιοι τη συγκέντρωση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών στην Κωνσταντινούπολη για να διαλύσουν την πορεία διαφυλικών. Το Trans Pride είχε απαγορευθεί επειδή υπερεθνικιστές είχαν ισχυρισθεί ότι «έκφυλοι» δεν μπορούν να διαδηλώνουν και είχαν απείλησαν ότι θα διαλύσουν οι ίδιοι τη συγκέντρωση.
Παρά τις προειδοποιήσεις, οι διεμφυλικοί πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση στην Πλατεία Ταξίμ. Εκατοντάδες αστυνομικοί επενέβησαν για να ματαιώσουν το Trans Pride, κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.
Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει αυτού του είδους τις πορείες το μήνα του ραμαζανιού επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, έπειτα από προειδοποιήσεις υπερεθνικιστών ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν πρέπει να πραγματοποιούνται σε τουρκικό έδαφος.
Η ετήσια Gay Pride της Κωνσταντινούπολης, η μεγαλύτερη στον μουσουλμανικό κόσμο είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουνίου.
Οι «πορείες υπερηφάνειας» στο πλαίσιο της εβδομάδας ΛΟΑΤ διοργανώνονται από το 2003 με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Πέρυσι όμως η Gay Pride διαλύθηκε από την αστυνομία.
Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αδίκημα στην Τουρκία, όπου η εχθρότητα, ωστόσο, κατά των ομοφυλοφίλων είναι διαδεδομένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442