Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών για την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ
Κατάληψη πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΔΟΥ και εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών σε κτίριο του υπουργείου επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας, αντιδρώντας στη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο.
Κατάληψη πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΔΟΥ και εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών σε κτίριο του υπουργείου επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας.
Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους, η κατάληψη οργανώθηκε ως ένδειξη αντίδρασης στη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή, που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι παραχωρούν εντός της ημέρας συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα -όπως υποστηρίζουν- του νομοθετήματος, την επαπειλούμενη αμφισβήτηση των μελλοντικών δημοσίων εσόδων προς βεβαίωση και τις επιπλοκές στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που οι οργανικές τους θέσεις θα μεταφερθούν στη νέα Αρχή.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αντικαταστήσει από το 2017 τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ο επικεφαλής της θα έχει τον τίτλο του διοικητή.
Η Αρχή έχει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια (θα έχει δικό της προϋπολογισμό) και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα δεν υπόκειται και σε ιεραρχικό έλεγχο, δηλαδή από το υπουργείο Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442