Γεροβασίλη: Άμεση προτεραιότητα η εκκένωση της Ειδομένης
Για την κυβέρνηση παραμένει ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η εκκένωση της Ειδομένης, επανέλαβε η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας τους πρόσφυγες να μην ακούν φήμες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Κατηγόρησε την ΠΓΔΜ για τα επεισόδια, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης σχετικά με «τη δράση ατόμων».
Για την κυβέρνηση παραμένει ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η εκκένωση της Ειδομένης, επανέλαβε η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας τους πρόσφυγες να μην ακούν φήμες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.
Κατηγόρησε την ΠΓΔΜ για τα επεισόδια, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης σχετικά με «τη δράση ατόμων».
Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης των αιτήσεων θα είναι έτοιμα μετά
από περίπου 15 ημέρες, οπότε και θα ξεκινήσει το επόμενο στάδιο εφαρμογής της συμφωνίας.
«Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι επεισόδια σαν αυτά που έγιναν προχθές από τις δυνάμεις τάξης της ΠΓΔΜ εναντίον απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και μικρά παιδιά, ενέχουν σοβαρούς κινδύνους» συνέχισε, για να καταλήξει:
«Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα της Ειδομένης και του Πειραιά, θα αντιμετωπιστεί με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο, εφ όσον ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες από τα κέντρα φιλοξενίας.»
Η ίδια αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο 16 Απριλίου, στην Λέσβο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο και τον πρωθυπουργό.
«Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία και ενισχύει σημαντικά την χώρα και τον λαό μας, στον αγώνα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που δίνει για την στήριξη των προσφύγων.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442