Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Έχουν τεθεί οι βάσεις» για συμφωνία, επανέναρξη επαφών στις 4 Απριλίου

«Έχουν τεθεί οι βάσεις» για συμφωνία, επανέναρξη επαφών στις 4 Απριλίου

Στις 4 Απριλίου αναμένεται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών οι οποίοι επιστρέφουν στην Ελλάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και πάντοτε στο γράμμα της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου», είπε ο Όλγα Γεροβασίλη. Διάσταση απόψεων στα κόκκινα δάνεια, σύγκλιση σε φορολογικό, ασφαλιστικό.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών οι οποίοι επιστρέφουν στην Ελλάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Στόχος η επίτευξη συμφωνίας και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την κυβέρνηση να εξακολουθεί να επιδιώκει το κλείσιμο της αξιολόγησης πριν το Πάσχα.

Αυτό ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, την Τρίτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι «ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, και πάντοτε μέσα στο γράμμα της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμη διάσταση απόψεων στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο όπως είπε αποτελεί μέρος της αξιολόγησης και δεν μπορεί να αποκοπεί. Αντίθετα, σύγκλιση με το κουαρτέτο υπάρχει σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Ειδικά για το θέμα των μην εξυπηρετούμενων δανείων, η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας και των συνδεδεμένων επιχειρήσεων με την πρώτη κατοικία, «θέλουμε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά το δυνατόν, θέλουμε να είμαστε όσο πιο διεκδικητικοί γίνεται σήμερα διότι αυτό καθορίζει το μέλλον» είπε επίσης.

Μετά από σχετική ερώτηση, ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να νομοθετήσει φορολογικό και ασφαλιστικό, σε κάθε περίπτωση όμως όχι αποσυνδέοντας τα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός χρονοδιαγράμματος διότι η αξιολόγηση είναι εναία.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα μέτρα ύψους 3% έως το 2018, τα οποία αναζητούνται προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, είπε ότι στόχος σταθερός είναι να μην πληγούν τα χαμηλότερα στρώματα και οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες μας.

Όπως εξήγησε, στόχος είναι να βρεθεί 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από φορολόγηση και 1% του ΑΕΠ από ένα πακέτο έμμεσων κυρίως φόρων.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, δεν πιστεύει στην αύξηση φόρων, αλλά είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε και επιδιώκει να σηκώσουν το βάρος αυτοί που αντέχουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο