Συνάντηση Τουσκ – Τσίπρα για το προσφυγικό την Πέμπτη
Περιοδεία εν όψει της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας την Δευτέρα 7 Μαρτίου πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Σήμερα, Τρίτη, βρίσκεται στην Αυστρία, ενώ θα επισκεφθεί και τα Σκόπια πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη. Εν συνεχεία, θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες με τους Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου.
Περιοδεία εν όψει της Συνόδου ΕΕ – Τουρκίας την Δευτέρα 7 Μαρτίου πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κ. Τουσκ που δόθηκε στη δημοσιότητα, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στην Αθήνα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα μεταβεί στην Αγκυρα. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις σε Αυστρία και ΠΓΔΜ.
Συγκεκριμένα, ο γύρος επαφών του Ντ.Τουσκ αρχίζει σήμερα, Τρίτη, στην Αυστρία, που έχει προκαλέσει τη δυσφορία της Κομισιόν και της ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ για τις κινήσεις της στο προσφυγικό.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις πρωτεύουσες της Σλοβενίας, της Κροατίας και της ΠΓΔΜ, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Την Πέμπτη, ο κ. Τουσκ θα βρίσκεται στην Αθήνα, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στον προγραμματισμό του πρωθυπουργού είναι να συγκαλέσει την ίδια ημέρα το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την επομένη θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Ο κ. Τουσκ θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Τουρκία, όπου θα συνομιλήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442