Γεννηματά: Υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενότητας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
«Η παρούσα Βουλή να αναδείξει νέα κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα έως την έξοδο από το μνημόνιο. Αυτή δε μπορεί παρά να είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και με την προϋπόθεση συμμετοχής των δυο σήμερα πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας την Κυριακή στην πρώτη σύσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από όλη την Αττική.
«Η παρούσα Βουλή να αναδείξει νέα κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα έως την έξοδο από το μνημόνιο. Αυτή δε μπορεί παρά να είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και με την προϋπόθεση συμμετοχής των δυο σήμερα πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας την Κυριακή στην πρώτη σύσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από όλη την Αττική.
Η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στη κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε ότι «δεν είναι εθνική επιλογή ευθύνης, την ώρα που η χώρα διαλύεται, η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την εξουσίας της, προκειμένου να ελέγξει την ενημέρωση και να εδραιώσει ένα φαύλο κομματικό κράτος. Δεν είναι εθνική επιλογή ευθύνης η στάση της ΝΔ, η οποία δηλώνει ότι αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί μόνος του, τότε ας πάμε σε εκλογές.»
Απευθυνόμενη δε στον πρόεδρο της ΝΔ ανέφερε αν έχει αναλογισθεί ο «δήθεν υπεύθυνος και μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης τι θα σημαίνουν οι τυχόν πρόωρες εκλογές για την οικονομία και τη χώρα; Η αξιολόγηση στις καλένδες, ανάγκη για νέα μέτρα, βαθιά ύφεση, περισσότερη ανεργία. Αντέχει όμως κι’ άλλο αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός να στήνονται παιχνίδια εξουσίας και προσωπικές καριέρες πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας;».
Με επικριτική διάθεση συνέχισε λέγοντας ότι η ΝΔ, φόρεσε ένα καινούργιο προσωπείο και προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκφραστής της ανάγκης για μεταρρυθμίσεις. «Καλύπτει όμως απόλυτα και σταθερά την καταστροφική και λαϊκίστικη πολιτική της ΝΔ της περιόδου 2004-2009, που οδήγησε σε περιπέτειες τη χώρα» σημείωσε η κ. Γεννηματά.
Σχετικά με τη πορεία ανασύστασης της προοδευτικής παράταξης που θα εκφράζει η Κεντροαριστερά η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι κανένας δεν μπορεί μόνος του και μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουν να το επιτύχουν. Ωστόσο έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στον ευρύτερο χώρο: «Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι.»
Οσο για τη δική της συνδρομή, διαβεβαίωσε ότι για όλα θα τηρηθούν ανοιχτές διαδικασίες και με ενεργή συμμετοχή των πολιτών, που θα καθορίσουν τα επόμενα σταθερά αλλά και στέρεα βήματα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας