Η ΠΓΔΜ δεν θα μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποσκι, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον τσέχο ομόλογό του. Πρόσθεσε ότι η χώρα του επιθυμεί μία συνολική λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μέρος της οποίας πρέπει να αποτελέσει και η Ελλάδα.
Η ΠΓΔΜ δεν θα μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Τσεχίας Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ.
Ο κ. Πόποσκι σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, με την ενίσχυση των ελέγχων σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα με την Ελλάδα και με την ανθρώπινη αντιμετώπιση προς τους πρόσφυγες κατά τη διέλευσή τους μέσω της ΠΓΔΜ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί μία συνολική λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μέρος της οποίας πρέπει να αποτελέσει και η Ελλάδα και προσέθεσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί μονομερείς λύσεις.
Ο κ. Πόποσκι σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει στην ΠΓΔΜ «να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών», καθώς, όπως είπε, η χώρα του διατηρεί ισχυρές οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και έχει καταβάλει προσπάθειες για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία, συμπλήρωσε, δεν πρέπει να απειληθεί από άλλους παράγοντες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ ανέφερε ότι η χώρα του δεν θέλει να μετατραπεί η ΠΓΔΜ σε καταυλισμό προσφύγων, ενώ επανέλαβε την υποστήριξη της Τσεχίας για την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας