
Στο φως υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών
Υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying) σε βάρος δύο 15χρονων κοριτσιών εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος συμμαθήτριάς τους, για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.
Υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying) σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 15χρονης, για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.
Προηγήθηκε σχετική έγκληση κατά αγνώστων, που υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τη διεύθυνση ιδιωτικού σχολείου των βορείων προαστίων της Αττικής.
Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης έστελνε κατ’ επανάληψη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πλήθος μηνυμάτων σε ανήλικες μαθήτριες του σχολείου με περιεχόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.
Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας των ψηφιακών στοιχείων, καθώς και μετά από επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία-πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή και ταυτοποίηση 15χρονης μαθήτριας του ίδιου ιδιωτικού σχολείου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο κορίτσια έφτασαν στο σημείο να μην πηγαίνουν στο σχολείο τους, καθώς η συμμαθήτριά τους, για λόγους αντιζηλείας, τα εκφόβιζε ότι θα αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα τους που γνώριζε.
H συσκευή τηλεφώνου την οποία χρησιμοποιούσε για την αποστολή των μηνυμάτων απεστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
- Πάσχα: Σήμερα η «μεγάλη έξοδος» – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442