Υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού του 2015 παρουσίασαν τα έσοδα -σε ταμειακή βάση- του ελληνικού Δημοσίου, καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν πλεόνασμα 1,9 δισ. ευρώ, γεγονός που ενισχύει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 και των επόμενων ετών έως και το 2018.
Υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού του 2015 παρουσίασαν τα έσοδα -σε ταμειακή βάση- του ελληνικού Δημοσίου, καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν πλεόνασμα 1,9 δισ. ευρώ, γεγονός που ενισχύει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 και των επόμενων ετών έως και το 2018.
Η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, είναι η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων της τριετίας 2016 – 2018.
Ειδικότερα, τα έσοδα σε ταμειακή βάση του προϋπολογισμού το 2015 ανήλθαν σε 51,406 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 49,491 δισ. ευρώ. Η υπέρβαση αυτή αποδίδεται, από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο, σε συνδυασμό με την καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2015, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Μάλιστα, προβλέπεται ότι η τάση αυτή θασυνεχιστεί και το 2016 δεδομένων των προβλέψεων για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στην αύξηση των φορολογικών εσόδων από την απόδοση των μέτρων φορολογικής πολιτικής, καθώς και από την υποχώρηση της ύφεσης και την επαναφορά της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης εντός του έτους.
Ενδεικτικό είναι ότι οπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε δηλώσεις του, την Τρίτη, προέβλεψε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά και ότι το σύνολο του έτους θα κλείσει με αναπτυξιακό πρόσημο.
Την ίδια στιγμή, κορυφαίοι τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι εφόσον ολοκληρωθεί, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχει τεθεί, η πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς και προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, τότε δεν αποκλείεται να σημειωθεί φέτος ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 1%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας