Eγκάρδιο κλίμα στις επαφές Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά
Σε θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Καραμανλή και Σαμαρά. Τα εν οικω μη εν δήμω είπε ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς εάν τέθηκε το θέμα της στήριξης του κ. Καραμανλή στον κ. Μεϊμαράκη, ενώ στο γραφείο του κ. Σαμαρά βρισκόταν και ο Γ.Τραγάκης που παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη το επίσημο πρωτόκολλο με τα τελικά αποτελέσματα.
Σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρώην προέδρους του κόμματος και πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό το πρόγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, «όπως πάντοτε άλλωστε», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Τα «εν οικω μη εν δήμω» ήταν δε η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε εάν τέθηκε το θέμα της στήριξης του κ. Καραμανλή στον κ. Μεϊμαράκη κατά την προεδρική κούρσα.
Ακολούθησε η συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ με τον κ. Σαμαρά, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της ΚΕΦΕ με τα τελικά αποτελέσματα.
Οι επόμενες κινήσεις του προέδρου
Τις επαφές με τους πρώην προέδρους του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης ενέταξε στις άμεσες προτεραιότητες του, όπως και τη σύγκληση της ΚΟ, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.
Άμεσα -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στις επόμενες άμεσες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο ορισμός νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και νέου γραμματέα της ΚΟ, καθώς επίσης και εκπροσώπου Τύπου.
Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
Τότε θα εκλεγεί και νέος γραμματέας του κόμματος μιας και ο κ. Παπαμιμίκος συμφωνήθηκε να παραμείνει στη θέση του έως το συνέδριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442