Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις, λέει ο πρωθυπουργός
Μήνυμα προς τους δανειστές ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις, στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις».
Μήνυμα προς τους δανειστές ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις, στέλνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις».
O πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από 6 χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον τόπο και ότι βρίσκεται πλέον πιο κοντά ο στόχος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας.
Η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε, υπογραμμίζει.
Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, τα χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός», διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τονίζει πως θα διαψευστούν.
Μάλιστα, εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό θα ξεπεράσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153.
«Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολωνός: Η νεκρή έγκυος έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες – Τι είχε πει σε φίλους της
- Το διάλειμμα είναι απαραίτητο για το μυαλό μας, σύμφωνα με την επιστήμη
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα μετά την επίθεση στο Ιράν
- Το Ισραήλ σφυροκοπά Τεχεράνη και Λίβανο – Ένας νεκρός στο Μπαχρέιν από ιρανικά αντίποινα, εκρήξεις στο Κουβέιτ
- Η «κοινοτοπία του κακού» – Όταν ο πόλεμος γίνεται «κανονικότητα»
- Συνταγή: Παραδοσιακή πρασόσουπα
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό
- Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442