Σταθάκης: Έως το Φλεβάρη θα έχει ολοκληρωθεί το 70% της συμφωνίας
Την εκτίμηση ότι με την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, έως τον Φεβρουάριο του 2016, θα έχει ολοκληρωθεί το 70% της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Σε ό,τι αφορά την «περιπέτεια» του παράλληλου προγράμματος, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν ήταν ζήτημα μονομερούς ενέργειας εκ μέρους της Αθήνας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά μονομερώς σε νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος.
Την εκτίμηση ότι με την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, έως τον Φεβρουάριο του 2016, θα έχει ολοκληρωθεί το 70% της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης το πρωί της Παρασκευής.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σχετικά με την «περιπέτεια» του παράλληλου προγράμματος, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν ήταν ζήτημα μονομερούς ενέργειας εκ μέρους της Αθήνας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά μονομερώς σε νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος.
«Νομίζω ότι θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά», είπε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιέχει διατάξεις που «πρέπει να προχωρήσουν» για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.
Ο υπουργός Οικονομίας επανάλαβε την κυβερνητική θέση ότι η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα δεν «πάγωσε» αλλά απλώς -λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από τη Βουλή- θα προχωρήσει με την κανονική διαδικασία, κι όχι με τη ταχύτερη διαδικασία του επείγοντος.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και κατά πόσο θα καταφέρει η κυβέρνηση να το περάσει από τη Βουλή, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι όπως φάνηκε από την πρόσφατη ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, «υπάρχει μια πολύ σταθερή πλειοψηφία».
«Θα τα καταφέρουμε. Αναζητούμε μια ισορροπημένη λύση για το ασφαλιστικό» επισήμανε.
Δραγασάκης: «80% παράλληλο πρόγραμμα, 20% μνημόνιο»
Μιλώντας, χθες, Πέμπτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι έως το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το 80% του προγράμματος.
Στον απόηχο του «παγώματος» του παράλληλου προγράμματος, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2016 είναι «80% παράλληλο πρόγραμμα, 20% μνημόνιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τζαφάρ Τζάκσον για τον «μυστικό» ρόλο του ως Μάικλ Τζάκσον
- Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει από τη Μ. Τρίτη τις άδειες οδήγησης – Ποιοι εξαιρούνται
- Ξανά στους δρόμους οι αγρότες – Με τρακτέρ και αγροτικά ΙΧ στην Ε-65
- Αποκαλύψεις Ντεσάμπ για τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Ολίσε στα αποδυτήρια
- Φέτα: Η διαμάχη για τα Π.Ο.Π. προϊόντα επιδεινώνει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ευρώπη
- Greek 2026 Summer Tourism Season Off to Strong Start, Early Bookings Surge
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442