Samsung: «Οι στρογγυλεμένες γωνίες του iPhone δεν αξίζουν $399 εκατ.»
Στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απευθύνεται τώρα η κορεάτικη Samsung, σε μια ακόμα προσπάθεια να μην αποδώσει στην Apple ως αποζημίωση το σύνολο των κερδών της από τα smartphone που έμοιαζαν με το iPhone.
Στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απευθύνεται τώρα η κορεάτικη Samsung, σε μια ακόμα προσπάθεια να μην αποδώσει στην Apple ως αποζημίωση τα κέρδη της από τα smartphone που έμοιαζαν με το iPhone.
Με απόφαση του 2012, η Samsung Electronics κλήθηκε να καταβάλλει 930 εκατομμύρια δολάρια στην Apple για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και αντιγραφή της σχεδίασης του iPhone. Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η Samsung κατέβαλλε 548,2 εκατομύρια από την οφειλή αυτή. Τον Μάιο πέτυχε τη διαγραφή 382 εκατομμυρίων από το συνολικό πρόστιμο, αφού έπεισε το εφετείο στην Ουάσιγκτον ότι «η εμφάνιση του iPhone δεν μπορεί να προστατεύεται μέσω εμπορικών σημάτων».
Στο αίτημά της στο Supreme Court, μεταδίδει το Reuters, η Samsung Electronics καταρχήν πρέπει να γίνει δεκτή για ακρόαση. Τώρα, ζητά να ακυρωθεί μέρος της απόφασης του 2012 για αποζημίωση του 2012 και μάλιστα κατά 399 εκατομμύρια δολάρια που αποδίδονται στην αντιγραφή των πατενταρισμένων στρογγυλεμένων άκρων, της πλαϊνής όψης και των εικονιδίων σε πλέγμα στο Apple iPhone. Η εταιρεία θεωρεί υπετιμημένη την σχεδίαση του τηλεφώνου και δεν αποδέχεται ότι θα πρέπει να αποδώσει στην Apple το σύνολο των κερδών της από τις πωλήσεις των δικών της τηλεφώνων που, εν μέρει, όπως σημειώνει, μοιάζουν. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα πρέπει να επικυρώσει πρόστιμα για λειτουργικές επιλογές στην σχεδίαση των smartphone, όπως η επίπεδη οθόνη που διευκολύνουν την ανάγνωση κειμένου ή οι στρογγυλεμένες άκρες που κάνουν το τηλέφωνο να γλυστρά στην τσέπη, ισχυρίζεται η Samsung Electronics.
Η Apple δεν σχολίαση την νέα προσφυγή ωστόσο δηλώνει δια του εκπροσώπου της πως «σχεδιάζουμε έτσι το τηλέφωνό μας προς τέρψιν των πελατών μας, όχι για να αντιγράφουν κατάφωρα οι ανταγωνιστές μας»
Reuters,In.gr Τεχνολογία
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442