Ξεκάθαρο «όχι» από το Ποτάμι στη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Αρνείται κάθε συζήτηση το Ποτάμι για τυχόν συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Αυτοί που θέλουν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις του κ. Τσίπρα δεν χρειάζεται να ζητούν άλλοθι από το Ποτάμι» τονίζει με νόημα.
Αρνείται κάθε συζήτηση το Ποτάμι για τυχόν συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που το θέλουν (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) να απαντούν θετικά σε κάποιες από τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για συνεργασία, το Ποτάμι διευκρινίζει τα εξής: «Το Ποτάμι ούτε διαπραγματεύεται στα κρυφά ούτε έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλάει εξ ονόματός του. Αυτοί που θέλουν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις του κ. Τσίπρα δεν χρειάζεται να ζητούν άλλοθι από το Ποτάμι».
Το Ποτάμι καταλογίζει ουσιαστική έλλειψη ειλικρίνειας και αξιοπιστίας στον κ . Τσίπρα αναφέροντας τα εξής: «Τα υπεύθυνα όργανα του Ποταμιού και οι εκπρόσωποί του έχουν από την πρώτη στιγμή απαντήσει ότι η οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία αυτού που τη ζητάει. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν».
«Το Ποτάμι θα συνεχίσει με προτάσεις και επεξεργασμένες λύσεις να βοηθά τη χώρα. Αυτά δημοσίως με διάλογο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες» καταλήγει.
Η οργανωτική δομή εν όψει συνεδρίου
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσίασε την πρόταση για την οργανωτική δομή του Ποταμιού εν όψει του συνεδρίου του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την πρόταση, το συνέδριο είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο του Κινήματος.
Από το συνέδριο εκλέγονται ο πρόεδρος του Κινήματος, ο γραμματέας Οργανωτικού, ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος και η Επιτροπή για την Αξιολόγηση και Αξιοποίηση των Στελεχών (ΕΑΑΣ) του.
Ο γραμματέας Οργανωτικού είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και την οικονομική αυτοδυναμία του Κινήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)













































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442