Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου
Περισσότερα από 1.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας βρήκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή 40χρονου, ο οποίος και συνελήφθη στην Αθήνα.
Περισσότερα από 1.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας βρήκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή 40χρονου, ο οποίος και συνελήφθη στην Αθήνα.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο αυτόν προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής Επικράτειας.
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την αστυνομική και ψηφιακή αυτή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης Διαδικτύου.
Σε έρευνα το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του 40χρονου στην Αθήνα, διαπιστώθηκε από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του ότι κατείχε 1.170 αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.
Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ο δράστης οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο καφές προστατεύει τον εγκέφαλο από την άνοια
- Γεώργιος Παπανδρέου: Η εκ των ένδον προδοσία της Ενώσεως Κέντρου
- Τουλάχιστον 655 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την επιβίωση των κτηνοτρόφων αντί να δώσει λύση στην ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Ο Μέσι… τα ‘χει 900: Ιστορικό ορόσημο για τον θρύλο της μπάλας (vid)
- Aπεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις φορολογικές υπηρεσίες
- Κικίλιας: «Προτεραιότητά μας η προστασία των Ελλήνων ναυτικών και της ελληνικής ναυτιλίας»
- Σκύλος: Πόσο ασφαλή είναι τα λουριά που αυξομειώνεται το μήκος τους;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442