Φίλης: Προσλήψεις 14.000 αναπληρωτών μέχρι την Παρασκευή
Την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών, ούτως ώστε να φτάσουν τις 14.000 μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.
Την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών, ούτως ώστε να φτάσουν τις 14.000 μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Έξω από το υπουργείο οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κενά στη σχολική εκπαίδευση.
Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «κληρονομιά αδιοριστίας», που έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κενά, και δεσμεύτηκε για προσλήψεις για την σχολική χρόνια 2016-17. «Τα κενά κλείνουν μέρα με τη μέρα, με προτεραιότητα την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή» δήλωσε ο υπουργός.
Ο Ν. Φίλης χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνεργασία που είχε με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και επανέλαβε τη δέσμευσή του για «διαρκή διάλογο» μαζί τους, αλλά και μαζί με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. «Όταν υπάρχει διάλογος, λύνονται τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, και πρόσθεσε ότι ο εθνικός διάλογος για την παιδεία έχει ατζέντα και χρονοδιάγραμμα, ώστε τον Απρίλιο να παρουσιαστούν οι βάσεις «μιας πραγματικής αναγέννησης της εκπαίδευσης».
Υπενθυμίζεται ότι οι πιστώσεις τις οποίες θα εξασφαλίσει το υπουργείο συνολικά για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών την τρέχουσα σχολική περίοδο, αφορούν 19.500 προσλήψεις. Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα απομένουν 5.500 κενά να πληρωθούν.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας