«Επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση οδηγεί σε άρση των capital controls εντός 2015»
Πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί εντός του 2015 βλέπει κεντρικός τραπεζίτης που μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg. Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.
Πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί εντός του 2015 βλέπει κεντρικός τραπεζίτης που μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg.
Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.
Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα Asset Quality Review των τραπεζών έχουν ήδη ξεκινήσει και τα τεστ αντοχής θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Όπως είπε οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης προσδιορίζονται την τρέχουσα περίοδο, αλλά -κατά τον ίδιο- οι υφιστάμενοι μέτοχοι των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαδικασία των αυξήσεων κεφαλαίων.
«Αν δεν συμμετέχουν ιδιώτες μέτοχοι, η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου», είπε.
Τέλος, υποστηριξε πως εάν η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρωθεί εντός του 2015 , εντός του έτους θα αρθούν πλήρως και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν καθαρές εισροές καταθέσεων 1 δισ. ευρώ μετά την επαναλειτουργία των τραπεζών στις 20 Ιουλίου.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός ντε λα Εσπριέγια θα αναμετρηθεί με τον αριστερό Σεπέδα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών
- Συρία: Τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον αλ Σάρα
- Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Νιούαρκ λόγω επεισοδίων
- Η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ ξοδεύει περισσότερα
- Χερσώνα: Παιδί σκοτώθηκε από πλήγμα ουκρανικού drone – Ρωσική επίθεση στη Νικόπολ, γυναίκα έχασε τη ζωή της
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- Η Oura παρουσιάζει το μικρότερο «έξυπνο δαχτυλίδι» στον κόσμο με νέες λειτουργίες υγείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442