Κλειστό θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό έως ότου εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει την μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό για τίτλους που αποκτήθηκαν μετά την έναρξη της ισχύος της τραπεζικής αργίας και θα επιτρέπει μεταφορές κεφαλαίων για την απόκτηση χρηματοπιστωτικών μέσων.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό έως ότου εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει την μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό για τίτλους που αποκτήθηκαν μετά την έναρξη της ισχύος της τραπεζικής αργίας και θα επιτρέπει μεταφορές κεφαλαίων για την απόκτηση χρηματοπιστωτικών μέσων.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε σήμερα πως θα παραμείνει κλειστή η οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ), θα παραμείνει κλειστή η Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), θα εξακολουθήσει η αναστολή εξαγοράς μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, θα εξακολουθήσει η αναστολή λειτουργίας της Εταιρίας Εκκαθάρισης (ΕΤΕΚ) για τους τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στην ελληνική αγορά και στο ΠΜΔ, ενώ θα εξακολουθήσει η αναστολή λειτουργίας του διακανονισμού αξιών σε τίτλους της ελληνικής αγοράς από το Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων (ΕΛΚΑΤ).
Τα ανωτέρω θα ισχύουν κατ’ ελάχιστο μέχρι την έκδοση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών με την οποία θα σταματήσει να απαγορεύεται η μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό για τίτλους που αποκτήθηκαν μετά την έναρξη της ισχύος της τραπεζικής αργίας και θα επιτραπεί η μεταφορά κεφαλαίων για την απόκτηση χρηματοπιστωτικών μέσω μέσω οργανωμένων αγορών και πολυμερών μηχανισμών διαπραγμάτευσης ή επαγγελματιών που διαθέτουν τέτοια χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως ΟΣΕΚΑ ή ΟΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ ελπίζει ότι η Χεζμπολάχ θα τηρήσει την εκεχειρία που ήδη «παραβιάζει» το Ισραήλ
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442