Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Συνάντηση Στουρνάρα – Τσακαλώτου με τραπεζίτες

Συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συντονιστής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης. Στη συνάντηση εξετάσθηκε η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ για χορήγηση πρόσθετου ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν σήμερα το πρωί ο Διοικητής κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, συντονιστής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές, όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζα της Ελλάδος, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη.

«Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες και βεβαίως στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Για τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα ρωτήθηκε αργότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και απάντησε: «Και οι δυο πλευρές αναγνώρισαν τις προσπάθειες που έχει κάνει η κυβέρνηση για συμφωνία με τους εταίρους, προσπάθειες που θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής», προσθέτοντας ότι ο κ. Στουρνάρας εγγυήθηκε ότι και σε αυτό συγκλίνουν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στις 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσει τη χορήγηση πρόσθετου ELA προς τις ελληνικές τράπεζες. Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρευστότητα ύψους 3-5 δισ. ευρώ.

Οι εκροές καταθέσεων χθες έφθασαν στα 1,5 δισ. ευρώ , ωστόσο σήμερα η κατάσταση παρουσιάζεται ως πιο ελεγχόμενη. Οι διοικήσεις τραπεζών ζητούν από την κυβέρνηση να συμβάλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας, ώστε να μην υπάρξει θέμα με τα ενέχυρα των τραπεζών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024