Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Θεοδωράκης: Δεν συμφωνούμε με πολλά από αυτά που ζητούν οι εταίροι

«Πολλά από αυτά που μας ζητούν ή φαίνονται να ζητούν οι εταίροι και οι δανειστές μας δεν γίνονται αποδεκτά από το Ποτάμι» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και ζήτησε ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις ελληνικές προτάσεις.

«Πολλά από αυτά που μας ζητούν ή φαίνονται να ζητούν οι εταίροι και οι δανειστές μας δεν γίνονται αποδεκτά από το Ποτάμι. Από την άλλη, όμως, πρέπει να μας πει η κυβέρνηση τι είναι αυτό που ζητάει από τους εταίρους μας» δήλωσε από το Παρίσι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα για τις διεκδικήσεις του. «Πολύ φοβάμαι ότι η λύση δεν είναι οι απαιτήσεις, έτσι χωρίς πρόγραμμα, από την Αθήνα, και βέβαια η λύση δεν είναι τα σενάρια λιτότητας των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και κεντρικό ζήτημα του διαλόγου ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων. Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον γνωστό οικονομολόγο Τομά Πικετί.

O κ.Θεοδωράκης έχει σειρά συναντήσεων στο Παρίσι με κορυφαίους παράγοντες. Το πρωί τηςΠέμπτης, 4 Ιουνίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακών Υποθέσεων Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο άνδρες πήραν μαζί πρωινό και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επί πολλή ώρα για ζητήματα οικονομίας και όχι μόνο. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα ο Πρωθυπουργός να τολμήσει τις επόμενες ώρες να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του και να προχωρήσει σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό.

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Οι δυνατότητες της ελληνικής Oικονομίας είναι τεράστιες. Αυτό είναι το συμπέρασμα και από την σημερινή μου συνάντηση με τον υπουργό Oικονομίας της Γαλλίας, τον φίλο Εμμανουέλ Μακρόν. Μιλήσαμε για τα τεράστια περιθώρια που πραγματικά έχει ο ελληνικός λαός να μπει σε μια πορεία ανάπτυξης. Μιλήσαμε για επενδύσεις, για αποκρατικοποιήσεις, μιλήσαμε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, τις μεταρρυθμίσεις δηλαδή, που είναι απαραίτητες για να πάρει μπροστά η ελληνική Οικονομία.
Ο κ. Μακρόν είναι ένας γνώστης της ευρωπαϊκής Οικονομίας και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές. Το πρόβλημα της χώρας βέβαια είναι ένα. Ότι για να συμβούν όλα αυτά, για να υπάρχει ανάπτυξη, να υπάρχει μείωση των ανισοτήτων μέσα από την παραγωγή καινούργιου πλούτου, για να υπάρχουν όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα που είναι το πρόβλημα των διαπραγματεύσεων. Να έχουμε ένα αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, μαθαίνουμε, ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι ακροδεξιοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, οι ακροαριστεροί ομοϊδεάτες του κ. Τσίπρα, δημιουργούν συνεχώς καινούργιες ιστορίες, μιλούν για καινούργια προβλήματα τα οποία βέβαια είναι τα παλιά προβλήματα. Είναι η επιστροφή στη θεωρία της ρήξης, η επιστροφή στα κακά σενάρια.

Ελπίζουμε πως τις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας θα βρει την τόλμη να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του και να προχωρήσει σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό και θα είναι η έναρξη για να υπάρξει επιτέλους μια ανάπτυξη στη χώρα μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο