Τον Ιούνιο η προκήρυξη για πρόγραμμα υποστήριξης ανέργων από ΜΜΕ
Εντός του Ιουνίου αναμένεται, σύμφωνα με στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, να προκηρυχτούν από το υπουργείο Οικονομίας δύο διαγωνισμοί για την υλοποίηση προγράμματος υποστήριξης 1.633 άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλου προσωπικού από τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Εντός του Ιουνίου αναμένεται, σύμφωνα με στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, να προκηρυχτούν από το υπουργείο Οικονομίας δύο διαγωνισμοί για την υλοποίηση προγράμματος υποστήριξης 1.633 άνεργων δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλου προσωπικού από τον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ με 8,7 εκατ. ευρώ, αφορά πρώην εργαζόμενους που απολύθηκαν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 12 Ιουνίου 2014.
Για την προκήρυξη των διαγωνισμών η ΕΣΗΕΑ και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ συνέστησαν κοινή ομάδα έργου, η οποία προετοίμασε και απέστειλε πρόταση στην αρμόδια εθνική αρχή, την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ (ΕΥΣΕΚΤ).
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκαν την πρόταση και ενέκριναν χορήγηση βοήθειας ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις υποστήριξης απολυμένων του κλάδου στην Αττική.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή υποστήριξης προς άνεργους δημοσιογράφους και τεχνικούς, καθώς και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (διοικητικό, υποστηρικτικό), μέσω της υλοποίησης διαφορετικών (ανάλογα με το προφίλ και τις προσωπικές ανάγκες) και αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων, όπως η παροχή, επαγγελματικής συμβουλευτικής, ειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτιση, η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για θέματα επιχειρηματικότητας, αλλά και η επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ενώ, τέλος, προβλέπεται και η χορήγηση διαφόρων επιδομάτων συμμετοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαύδος: Διάσωση 361 αλλοδαπών από το Λιμενικό
- «Κινείται για τον Αντράντε ο ΠΑΟΚ…»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Στην Ευελπίδων ο γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – Όταν έλεγε ότι «ήταν ατύχημα από τσιγάρο»
- Νέα Αριστερά για τη λογοκρισία στη Φλώρινα: Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα του Καντιώτη
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442