
Στις 100 δόσεις και οφειλέτες με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς
Οφειλέτες, νομικά και φυσικά πρόσωπα, με βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία που επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά μέχρι σήμερα αδυνατούσαν να καταβάλουν το σχετικό πόσο επειδή τους έχει γίνει κατάσχεση και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θα μπορούν πλέον αναδρομικά να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης.
Οφειλέτες, νομικά και φυσικά πρόσωπα, με βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία που επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά μέχρι σήμερα αδυνατούσαν να καταβάλουν το σχετικό πόσο επειδή τους έχει γίνει κατάσχεση και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θα μπορούν πλέον αναδρομικά να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης.
Διάταξη που εμπεριέχεται σε τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και αναμένεται να ψηφισθεί την προσεχή Τρίτη στη Βουλή προβλέπει πως στο τέλος του άρθρου 12 του ν. 4321/2015 προστίθενται νέα εδάφια ως εξής:
«Κατ’ εξαίρεση, με την υποβολή από τον οφειλέτη αιτήματος περί υπαγωγής στη ρύθμιση του παρόντος νόμου, τα αποδιδόμενα ποσά από κατασχέσεις στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων, λαμβάνονται υπόψη και για την κάλυψη της πρώτης δόσης της ρύθμισης, εφόσον εισπράττονται εντός της προθεσμίας του άρθρου 7 του παρόντος και δεν πιστώνονται σε άλλες οφειλές, που δεν έχουν ρυθμισθεί ή πιστώνονται διαφορετικά από τις κείμενες διατάξεις.
»Σε περίπτωση που τα κατασχεμένα ποσά, μετά την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας του άρθρου 30α και 32 του Ν.356/1974, δεν έχουν αποδοθεί, με επιμέλεια του οφειλέτη επισπεύδεται η απόδοση και εφαρμόζονται κατ’ αναλογία τα οριζόμενα στην περίπτωση του προηγούμενου εδαφίου. Τα ανωτέρω ισχύουν και για την περίπτωση της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου. Η διάταξη ισχύει από 22.3.2015».
Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρει πως το ύψος της απώλειας εσόδων δεν μπορεί να προσδιορισθεί διότι εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
- Οι Αθώοι: Πάθη και ζήλιες
- «Ψαλίδι» στην ανάπτυξη και άνοδο του πληθωρισμού βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442