Φωτιά σε αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός της Βοσνίας
Αεροπλάνο αυστριακής αεροπορικής εταιρείας, που εκτελούσε πτήση από την Ουάσιγκτον, με προορισμό τη Βιέννη και στο οποίο επέβαιναν αξιωματούχοι της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, επέστρεψε στο αεροδρόμιο της αμερικανικής πρωτεύουσας, λόγω φωτιάς που προκλήθηκε από την καφετιέρα, αναφέρουν βοσνιακά ΜΜΕ. Στο αεροσκάφος επέβαινε ο πρωθυπουργός της Βοσνίας και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι επέστρεφαν στη χώρα τους μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.
Αεροπλάνο αυστριακής αεροπορικής εταιρείας, που εκτελούσε πτήση από την Ουάσιγκτον, με προορισμό τη Βιέννη και στο οποίο επέβαιναν αξιωματούχοι της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, επέστρεψε στο αεροδρόμιο της αμερικανικής πρωτεύουσας, λόγω φωτιάς που προκλήθηκε από την καφετιέρα, αναφέρουν βοσνιακά ΜΜΕ.
Με το αεροσκάφος ταξίδευαν ο πρωθυπουργός της Βοσνίας, Φαντίλ Νόβαλιτς και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κεμάλ Κόζαριτς, τρεις αξιωματούχοι της κυβέρνησης και σύμβουλοι, οι οποίοι επέστρεφαν στη χώρα τους, μετά από συμμετοχή στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το αεροπλάνο, όπως δήλωσε στην ενημερωτική ιστοσελίδα Klix.ba ο κ. Κόζαριτς, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον και 45 λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε ότι, λόγω τεχνικού προβλήματος, πρέπει να επιστρέψει αναγκαστικά στο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον.
«Στη συνέχεια μάθαμε ότι πήρε φωτιά η καφετιέρα. Μετά την προσγείωση έφθασε η πυροσβεστική, η αστυνομία και η υπηρεσία άμεσης βοήθειας» ανέφερε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τα βοσνιακά ΜΜΕ, δεν κινδύνευσε κανένας από τους επιβάτες.
«Περιμέναμε μία – δύο ώρες στα λεωφορεία και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο αεροσκάφος» πρόσθεσε ο κ. Κόζαριτς.
Κάποιοι από τους επιβάτες δήλωσαν ότι, στη διάρκεια της πτήσης αισθάνθηκαν μυρωδιά καμένου από τη φωτιά.
Η αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Βοσνίας θα αναχωρήσει αύριο, Τρίτη, από την Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Βοσνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
- Αιτωλοακαρνανία: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης
- AI: Πώς σχεδιάζεται το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες
- Γάζα: Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως συμφώνησε καταρχήν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
- «Κάποιοι νεαροί προπονητές είναι αλαζόνες» – Αιχμές από τον Κόντε για τον Αμορίμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442