Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός 6,1 βαθμών ανατολικά της Κρήτης

Σεισμός 6,1 βαθμών ανατολικά της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ ανατολικά της Κρήτης, στον θαλάσσιο χώρο νότια της Γαύδου. Σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για σεισμό 6,1 βαθμών σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν 4,9 βαθμών. Αισθητή η σεισμική δόνηση σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ ανατολικά της Κρήτης, στον θαλάσσιο χώρο νότια της Γαύδου.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για σεισμό 6,2 βαθμών σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η δόνηση χαρακτηρίζεται σφοδρή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που αναφέρει ότι ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 412 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:08, ενώ ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους από 3,1 έως 4,9 βαθμών.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στον νομό Λασιθίου και στο Ηράκλειο. Ο σεισμός ταρακούνησε, επίσης, την Κάσο και σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές κατοίκων δεν υπάρχουν ζημιές στο νησί.

Λιγότερo αισθητή έγινε στη Ρόδο και τα άλλα νησιά. Σε κανένα πάντως νησί δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως τονίστηκε και από τον έπαρχο Καρπάθου και Κάσου Γιάννη Μηνατσή. Χαρακτηριστικό είναι ότι η δόνηση ανησύχησε όλους τους κατοίκους των Δωδεκανήσων.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους και στα Χανιά, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή των Χανίων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός είχε διάρκεια και ότι συνοδεύτηκε από θόρυβο.

Ο σεισμός λόγω του μεγέθους του αλλά και της διάρκειάς του δημιούργησε ανησυχία στους κατοίκους, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί ζημιές η προβλήματα.

Την ίδια ώρα σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί εκτιμώντας ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024