Εμπρησμός με άρωμα ακροδεξιάς σε κτίριο για πρόσφυγες στη Γερμανία
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κτίριο που πρόκειται να στεγάσει πρόσφυγες στο Τρόγκλιτς της βορειοανατολικής Γερμανίας, με τις αρχές να θεωρούν σίγουρο πως το κίνητρο του εμπρησμού ήταν πολιτικής φύσης. Ο δήμαρχος του Τρόγκλιτς είχε παραιτηθεί τον προηγούμενο μήνα επειδή δεν άντεξε τις απειλές που δεχόταν από ακροδεξιά στοιχεία λόγω της κατασκευής του καταλύματος.
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κτίριο που πρόκειται να στεγάσει πρόσφυγες στο Τρόγκλιτς της βορειοανατολικής Γερμανίας, με τις αρχές να θεωρούν σίγουρο πως το κίνητρο του εμπρησμού ήταν πολιτικής φύσης.
Ο δήμαρχος του Τρόγκλιτς είχε παραιτηθεί τον προηγούμενο μήνα επειδή δεν άντεξε τις απειλές που δεχόταν από ακροδεξιά στοιχεία λόγω της κατασκευής του καταλύματος.
To κτίριο που έγινε στόχος της επίθεσης βρισκόταν στα τελευταία στάδια της ολοκλήρωσής του και θα γινόταν το Μάιο κατάλυμα για 40 πρόσφυγες που θα δεχθεί το Τρόγκλιτς.
Δύο Γερμανοί, οι μοναδικοί που βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του εμπρησμού, διέφυγαν χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία τους. Η φωτιά προξένησε ζημιές στην οροφή αλλά τέθηκε υπό έλεγχο πριν πάρει έκταση.
«Πρόκειται ασφαλώς για ιδιαίτερα σοβαρό εμπρησμό» ανέφερε η οικεία εισαγγελία, σημειώνοντας ότι δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο εάν το κίνητρο ήταν ξενοφοβικό αλλά αυτό θεωρείται το πιθανότερο σενάριο.
Η επίθεση προκάλεσε τη σφοδρή καταδίκη όλων των κομμάτων, όπως και αυθόρμητη συγκέντρωση των κατοίκων με συνθήματα και πανό υπέρ της ανοικτής κοινωνίας. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο Μάρκους Νιρτ, που είχε παραιτηθεί από τη δημαρχία εξαιτίας των απειλών που δεχόταν.
Ο χριστιανοδημοκράτης επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου Γκοτς Ούλριχ υπογράμμισε μετά την επίθεση πως οι αποφάσεις δεν θα αλλάξουν και το Τρόγκλιτς θα δεχθεί κανονικά τους 40 προσφύγες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για τρίτη ημέρα στους δρόμους οι οδηγοί ταξί στην Αττική – Επέστρεψαν μέχρι νεοτέρας στην περιφέρεια
- Χαμός στους Μπακς με Αντετοκούνμπο: Μεγάλη διαφωνία για την επιστροφή του στα παρκέ (pic)
- Πολιορκία xωρίς τέλος, αντοχή χωρίς όρια: Όταν η αμερικανική μέγγενη συναντά τις κουβανικές ρίζες
- Σπειροειδής αποσταθεροποίηση – Ο Λίβανος μεταξύ πολέμου, φόβων νέου εμφυλίου και πλήρους κατάρρευσης
- Που «χάθηκε» ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ;
- Απολογείται ο 19χρονος φίλος του 20χρονου που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά – Αναζητείται ένα ακόμη άτομο
- Επενδύει στην εξωστρέφεια η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Στον «πάγο» οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442