Πρόταση για εξεταστική από το 1981 θα καταθέσει η ΝΔ
Δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνήσει τη χρονική περίοδο από το 1981 και μετά και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνιο, θα καταθέσει άμεσα η ΝΔ, επισημαίνοντας πως η σχετική διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο.
Δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνήσει τη χρονική περίοδο από το 1981 και μετά και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνιο, θα καταθέσει άμεσα η ΝΔ, επισημαίνοντας πως η σχετική διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο.
Στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε, πάντως, ότι η ΝΔ, αν και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχει στην εξεταστική επιτροπή με στελέχη του κόμματος.
Στο άτυπο ΠΣ εκφράστηκε η άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.
«Προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα, αφού δεν μπορούν να προσφέρουν άρτο. Συζητούν για το 2010 και το 2012 και δεν ξέρουν τι θα συμβεί αύριο» έλεγαν κύκλοι της ΝΔ.
Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαιναν πως η ΝΔ συμφωνεί γενικώς στην ανάγκη διερεύνησης του πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ξεκαθάριζαν, όμως, ότι «στη ΝΔ δεν θα ψηφίσουμε, γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που φέρνουν στη Βουλή, με έναν τρόπο διχαστικό».
Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ θεωρούν πως η υπόθεση αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της όποιας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, τον Ιούνιο, γιατί δεν πρέπει, όπως λένε, σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, να δημιουργείται κλίμα διχασμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Κιρ Στάρμερ καταδικάζει τη «βαθιά σοκαριστική αντισημιτική επίθεση» στο Λονδίνο
- «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» – Ο Τσιτσιπάς νευρίασε με τον διαιτητή στην ήττα στο Miami Open (vid)
- Μπορεί το βούρτσισμα των δοντιών να σώσει από τον καρκίνο του μαστού;
- Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις πιέσεις ΗΠΑ Ισραήλ να εμπλακεί στον πόλεμο η ΕΕ
- Κάρι Αν Φλέμινγκ: Πέθανε η ηθοποιός των «iZombie» και «Supernatural» σε ηλικία 51 χρόνων
- Ψηφιακή κάρτα καυσίμων και παρεμβάσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Τα 4 μέτρα
- Γαλλία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν
- Τέλος εποχής: Ο Ντιμίτρι Παγιέ «κρέμασε» τα παπούτσια του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)












































![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442