Πληγές μετρούν οι Σέρρες που παραμένουν στο έλεος των πλημμυρών
Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να συγκρατήσει τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών. Οι δήμοι Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση προκειμένου να του ζητήσει οικονομική υποστήριξη για τις καταστροφές.
Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να συγκρατήσει τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών.
Οι δήμοι Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Στην Αθήνα συναντάται εντός της ημέρας ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση προκειμένου να τού ζητήσει οικονομική υποστήριξη, ύψους 380.000 ευρώ, για την άμεση κατασκευή των κατεστραμμένων από την πλημμύρα αρδευτικών δικτύων και αντλιοστασίων στην περιοχή.
Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βισαλτίας Γιώργο Μαυρίδη, περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Αχινό, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα, αφού τα αναχώματα στο Πατρίκι και τον Αχινό δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν.
Η πρόσβαση στην κτηνοτροφική μονάδα στον Αχινό είναι εφικτή μόνο με βάρκα. «Χθες απομακρύναμε περίπου 60 ζώα από τη μονάδα, ενώ το απόγευμα μεταβήκαμε με βάρκες στο σημείο προκειμένου να μεταφέρουμε τροφή στα άμοιρα ζώα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Μαυρίδης.
Στο δήμο Βισαλτίας όπου το ανάχωμα του Ψυχικού έσπασε και το ανάχωμα στο Πεθελινό είναι σπασμένο σε δύο σημεία παραμένει ο στρατός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αστυνομική δύναμη, για να αποτρέψουν τη διέλευση αγροτών από πρώην αγροτικούς δρόμους, ενώ τα νερά του παραποτάμου Μπέλιτσας που εισβάλλουν με δύναμη στον Στρυμόνα απειλούν κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στο Παραλίμνιο με 300 ζώα.
«Στήνουμε συνέχεια αναχώματα, τα μηχανήματα δεν σταματούν ούτε το βράδυ» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στόικος, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να προστατέψει την κτηνοτροφική μονάδα του Παραλιμνίου και να διατηρήσει τον αγροτικό δρόμο ανοιχτό.
Σύμφωνα δε, με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ στις Σέρρες Κωνσταντίνο Στέφο, «τα νερά του ποταμού Στρυμόνα σήμερα θα φτάσουν στο Μύρκινο, με το βαθύ σπάσιμο στο ανάχωμα του Θολού του δήμου Ν. Ζίχνης να δυσχεραίνει την κατάσταση, ενώ η συνάντηση του ποταμού Αγγίτη με τον Στρυμόνα στην περιοχή του Δραβίσκου θα προκαλέσουν και άλλες πλημμύρες».
Η στάθμη των νερών στη λίμνη Κερκίνη πέφτει καθημερινά. »Έχει πέσει ήδη εννέα εκατοστά, ενώ αναμένουμε να πέσει κι άλλο. Αν είμαστε τυχεροί θα καταφέρουμε, μέσα σε δέκα μέρες, η στάθμη της λίμνης να πέσει κάτω από 35 μέτρα» λέει ο κ. Στέφος.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας