Germanwings: Συνεχίζεται το μακάβριο έργο της περισυλλογής των σορών
Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της ανάσυρσης των σορών στις γαλλικές Άλπεις, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Germanwings. Περίπου 400 με 600 λείψανα έχουν ανασυρθεί, ενώ σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Εγκληματικών Ερευνών στην Εθνική Χωροφυλακή της Γαλλίας, το δυστύχημα ήταν τόσο καταστροφικό, ώστε δεν βρέθηκε ούτε μία σορός ολόκληρη.
Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της ανάσυρσης των σορών στις γαλλικές Άλπεις, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Germanwings.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Πάτρικ Τουρόν, αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Εγκληματικών Ερευνών στην Εθνική Χωροφυλακή μία ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει σταλεί στο σημείο της συντριβής για να ξεκινήσει η αναγνώριση των σορών, ενώ μία ομάδα εργάζεται για την περισυλλογή των λειψάνων και του βιολογικού υλικού που κρίνεται απαραίτητο για την αναγνώριση των σορών.
«Η αεροπορική τραγωδία ήταν τόσο καταστροφική που δεν βρήκαμε ούτε μία σορό ολόκληρη» είπε.
Από το σημείο της συντριβής έχουν περισυλλεγεί 400 – 600 λείψανα των 150 θυμάτων του δυστυχήματος.
Κοντά στο σημείο της συντριβής έχει φτιαχτεί ένα αυτοσχέδιο μνημείο, όπου πολλοί έχουν αφήσει λουλούδια.
Στην πόλη Χάλτερν της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη των 16 μαθητών και των δύο δασκάλων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. Στην πόλη βρέθηκε και ο γερμανός πρόεδρος, Γιοακίμ Γκάουκ.