Μελίνα Darling: η ζωή και τα τραγούδια της Μελίνας
Η Μπέσσυ Μάλφα ως αφηγήτρια μαζί με την Κρινιώ Νικολάου και τη Δέσποινα Ολυμπίου αναλαμβάνουν την εξιστόρηση της ζωής της και την ερμηνεία των τραγουδιών της αξέχαστης Mελίνας. Θα ακουστούν τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Κούρτ Βάϊλ και άλλων δημιουργών. Eπίσης τα video που θα προβληθούν θα «ξαναζωντανέψουν» την κάθε στιγμή της ζωής […]
Η Μπέσσυ Μάλφα ως αφηγήτρια μαζί με την Κρινιώ Νικολάου και τη Δέσποινα Ολυμπίου αναλαμβάνουν την εξιστόρηση της ζωής της και την ερμηνεία των τραγουδιών της αξέχαστης Mελίνας. Θα ακουστούν τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Κούρτ Βάϊλ και άλλων δημιουργών. Eπίσης τα video που θα προβληθούν θα «ξαναζωντανέψουν» την κάθε στιγμή της ζωής της.
Mια ιδιαίτερη παράσταση με τη ζωή και τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη θα φιλοξενήσει το Γυάλινο Μουσικόθέατρο από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. Μπορεί να πέρασαν 20 χρόνια από τότε που έφυγε απ’ τη ζωή, αλλά οι μνήμες παραμένουν ακόμα νωπές. Αυτή η λαμπερή γυναίκα, αυτή η πεισματάρα Ελληνίδα, αυτή η μοναδική καλλιτέχνις έχει βάλει σκοπό να βρίσκεται πάντα κοντά μας.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε στους δικούς της ανθρώπους λίγο πριν πεθάνει: «προσέξτε καλά, δεν θα αφήσετε να με ξεχάσουν, δεν θέλω να γίνω ανάμνηση, θέλω να είμαι καθημερινά μαζί σας… Γιατί πεθαίνεις πραγματικά, όταν σε έχουν ξεχάσει».
Στη σκηνή θα υπάρχουν μουσικά όργανα και κάποια χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα.
Στην οθόνη θα παίζουν video που θα προωθούν την εξέλιξη της ιστορίας της μυθικής Ελληνίδας.
To κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Μουρατίδης, η μουσική διεύθυνση είναι του Λευτέρη Πουλιού, οι φωτισμοί του Αργύρη Καλοπίτα και το video του Αλέξανδρου Σεϊταρίδη.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».