Ευρωπακέτο 4,9 δισ. ευρώ για «οξυγόνο» τον Απρίλιο
Πακέτο δόσεων ύψους 4,9 δισ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα με πολιτική απόφαση που αναμένεται σε έκτακτο Eurogroup Παρασκευή ή Δευτέρα. Το πακέτο περιλαμβάνει: 1,9 δισ. ευρώ των SMPs (επιστροφή κερδών από ελληνικά ομόλογα του ευρωσυστήματος), επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τον EFSF, την εναπομείνασα δόση των 1,8 δισ. ευρώ από το παλιό πρόγραμμα του EFSF. Ωστόσο για την τελευταία δόση απαιτείται συμφωνία για το «μείγμα» μεταρρυθμίσεων και ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάτι που δεν αναμένεται συμβεί πριν από το τέλος Απριλίου.
Πακέτο δόσεων συνολικού ύψους 4,9 δισ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα με πολιτική απόφαση που αναμένεταισε έκτακτο Eurοgroup Παρασκευή ή Δευτέρα.
Το καινούργιο στοιχείο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», είναι ένα ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε ομόλογα του EFSF και αποτελεί μέρους του πακέτου των 10,9 δισ. ευρώ για τις τράπεζες που επιστράφηκε πριν από λίγες ημέρες από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF).
3. Την εναπομείνασα δόση των 1,8 δισ. ευρώ από το παλιό πρόγραμμα του EFSF. Αυτή όμως η δόση απαιτεί συμφωνία για το «μείγμα» των μεταρρυθμίσεων και ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάτι που δεν αναμένεται συμβεί πριν από το τέλος Απριλίου.
Αργύρης Παπαστάθης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)











































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442