Αστυνομική έφοδος στα γραφεία της HSBC στη Γενεύη στη σκιά των SwissLeaks
Η ελβετική αστυνομία «ξεσκόνισε» παρουσία εισαγγελέων το πρωί της Τετάρτης τα γραφεία της HSBC Private Bank στη Γενεύη, στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διατάχθηκε κατά της τράπεζας για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος στη σκιά των αποκαλύψεων SwissLeaks. Η έρευνα μπορεί να επεκταθεί και σε φυσικά πρόσωπα.
Η ελβετική αστυνομία «ξεσκόνισε» παρουσία εισαγγελέων το πρωί της Τετάρτης τα γραφεία της HSBC Private Bank στη Γενεύη, στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διατάχθηκε κατά της τράπεζας για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος, όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του καντονιού.
«Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, τις σχετικές με την HSBC Private Bank [Ελβετία], άρχισε έρευνα κατά της τράπεζας και κατ’ αγνώστων» για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας.
Η έρευνα διεξήχθη στην έδρα της τράπεζας υπό τον γενικό εισαγγελέα του καντονίου Ολιβιέ Ζορνό και τον πρώτο εισαγγελέα Ιβ Μπερτοσά.
Η έρευνα άρχισε κατά της ίδιας της τράπεζας, ωστόσο «ανάλογα με την εξέλιξή της» μπορεί να επεκταθεί σε φυσικά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν ξέπλυμα χρήματος ή συμμετείχαν σε αυτό.
Η τράπεζα HSBC Private Bank (Ελβετία) βρίσκεται στο επίκεντρο τεράστιου σκανδάλου φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος που έφερε στο φως η έρευνα SwissLeaks στις 9 Φεβρουαρίου, βάσει της οποίας δισεκατομμύρια δολάρια πέρασαν από την τράπεζα με σκοπό τη φοροδιαφυγή ή για να ξεπλυθούν μέσω εικονικών εταιρειών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας