Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup ο Πιέρ Μοσκοβισί

Την αισιοδοξία του ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα, εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί σε πρωινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Europe1.

Την αισιοδοξία του ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα, εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί σε πρωινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Europe1.

Στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Ζαν Πιερ Ελκαμπάς, τι προβλέπει για τη συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα, εάν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες στην περίπτωση μάλιστα χρήσης (από την κυβέρνηση) άλλης γλώσσας εντός Ελλάδας και άλλης εκτός, ο Π. Μοσκοβισί απάντησε: «Η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική, διότι αφορά την εξασφάλιση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία.Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη».

Ο ίδιος εστίασε στην ανάγκη να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες. «Είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που να βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία. Να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 16 Φεβρουαρίου. «Είναι μια πρόκληση αποφασιστική, κεντρική και κρίσιμη που θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Δευτέρας. Η πρόκληση αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη. Είμαι αισιόδοξος. Εύχομαι να βρούμε μια συμφωνία. Είναι δυνατή μια συμφωνία», σημείωσε.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, πως βλέπει το γεγονός ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη θα στραφούν προς Κίνα ή Μόσχα, ο Επίτροπος δήλωσε: «Εγώ δεν σκέπτομαι με αυτόν τον τρόπο, ούτε για διάφορα «Grexit». Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ευρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο