Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη ο πρωθυπουργός
Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόκειται να ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια στις 12:00 την Τρίτη ο πρωθυπουργός. Η προτεινόμενη ημερομηνία εκλογών είναι η 25η Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά και την τρίτη άκαρπη ψηφοφορία στη Βουλή για την προεδρική εκλογή.
Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόκειται να ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια στις 12:00 την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Με τη διάλυση της Βουλής ξεκινά η προεκλογική περίοδος, που θα ολοκληρωθεί με το στήσιμο της κάλπης στις 25 Ιανουαρίου, όπως εισηγείται ο πρωθυπουργός.
- Σαμαράς: Εκλογές τις 25 Ιανουαρίου, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
- Την Τρίτη το ΠΔ διάλυσης της Βουλής
Έτσι, από την Τρίτη τίθενται σε ισχύ όλοι οι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών.
Παράλληλα, με τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη εκλογών, αρχίζει και ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων. Ήδη, οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, καταρτίζοντας τα ψηφοδέλτια.
- Την Τρίτη συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.
- Την Τρίτη παρουσιάζει το κυβερνητικό του πρόγραμμα Το Ποτάμι.
- Την Τρίτη συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο των ΑΝΕΛ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Επιπλέον, την Τρίτη στις 12:00 θα συνεδριάσει η Εκλογική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Η πρώτη ατύπως προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους.
Ούτως ή άλλως, η προεκλογική μάχη, ειδικά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα.
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές διεργασίες, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Φώτη Κουβέλη σχετικά με το ενδεχόμενο να ενταχθούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μορφή που θα πάρει η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στα όργανα της ΔΗΜΑΡ.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει έναν επιπλέον πονοκέφαλο, το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.
- Βενιζέλος: Ο Γ.Παπανδρέου να διαλέξει όποια θέση θέλει στις λίστες του ΠΑΣΟΚ
- Δραματικές ώρες στο ΠΑΣΟΚ αναμένοντας τις κινήσεις Παπανδρέου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστροφή-θρίλερ για τον Σιδηρόπουλο και τη διαιτητική ομάδα του από το Ριάντ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ γρήγορα – Εάν χρειαστεί θα στείλουμε στρατό
- Η Μοσάντ γνώριζε ακόμα και τη θέση του Χαμενεΐ στο σημείο της δολοφονίας του
- MEGA και το MEGA News πρώτοι στα γεγονότα
- Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των προβάτων στην Ήπειρο
- The Expla-in Project: Τί συμβαίνει με τις υποκλοπές πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων -Ποιοι οι ένοχοι;
- Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Γιούρι Ζντοβτς, φημολογία για Τρινκιέρι
- Καύσιμα: Φόβοι για «ράλι» τιμών – Ανήσυχοι οι καταναλωτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442