Στον νότιο Έβρο μετατοπίζεται το πρόβλημα με τις πλημμύρες
Στον νότιο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φερών επικεντρώνεται πλέον η προσοχή και το ενδιαφέρον των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς περισσότερα από 2.000 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται μέσα στο ποτάμι ακολουθώντας την καθοδική του πορεία προς το νότο και το Δέλτα του Έβρου.
Στον νότιο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φερών επικεντρώνεται πλέον η προσοχή και το ενδιαφέρον των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς περισσότερα από 2.000 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται μέσα στο ποτάμι ακολουθώντας την καθοδική του πορεία προς το νότο και το Δέλτα του Έβρου.
{{{ map }}}
Όπως τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς «η κατάσταση στο Ορμένιο έχει σταθεροποιηθεί σ’ ένα μεγάλο βαθμό ωστόσο πάντα βρισκόμαστε σ’ επιφυλακή».
Το τελευταίο 24ωρο πάντως σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινόμενων στο νότιο Έβρο όπου εκβάλει το ποτάμι.
Το πρόβλημα της υπερχείλισης του ποταμού στην πορεία του προς το νότο είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα 24ωρα περιοχές όπως τα Λαγυνά, ο Πόρος και οι Φέρες.
Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή στο ενδεχόμενο να χρειαστεί να εκκενωθεί ο οικισμός του Πόρου που βρίσκεται κοντά στην κοίτη του ποταμού. Για το λόγο αυτό υπάρχει ήδη έτοιμο προληπτικό σχέδιο εκκένωσης του οικισμού που θα εφαρμοστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον κριθεί απαραίτητο προκειμένου να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές.
Ο κ. Πέτροβιτς υπογραμμίζει ότι όπου χρειάζεται γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις και σημειώνει ότι ο μεγάλος όγκος νερού που μπήκε στο ποτάμι από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία στο ταξίδι του προς το νότο και τις εκβολές του στο Δέλτα δεν αποκλείεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός, η «χρυσή» Εθνική και τα φοβερά επιτεύγματα – Ποια είναι η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, Φωτεινή Τριχά (vids)
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
- Το Trophy Tour έρχεται στον Πειραιά ενόψει του Betsson Super Cup
- Η μέρα που άλλαξαν τα πάντα: Σαν σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στις Άλπεις
- Φεμινιστική απεργία
- Οι ελπίδες και τα χρήματα για να εντοπιστεί η πτήση MH370 – «Δεν το κάνουν για τα λεφτά»
- Οικονομικό βαρόμετρο ΒΕΘ: Η ακρίβεια ταλανίζει τους βιοτέχνες – Δυσοίωνα στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442