Παρακράτηση ενισχύσεων από την ΚΑΠ προς την Ελλάδα, ύψους 17 εκατ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα παρακρατήσει προληπτικά γεωργικές ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προς την Ελλάδα, ύψους 17 εκατ. ευρώ, λόγω προβλημάτων διαχείρισης στο εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (ΣΑΑ).
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι θα παρακρατήσει προληπτικά γεωργικές ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προς την Ελλάδα, ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω προβλημάτων διαχείρισης στο εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (ΣΑΑ).
«Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή χρησιμοποιεί αυτό τον μηχανισμό του προϋπολογισμού, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του», δήλωσε ο επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν.
Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι η Ελλάδα ναι μεν έκανε σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (ΣΑΑ), ωστόσο τονίζει ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν απέδειξαν ότι το ΣΑΑ δεν συνάδει ακόμα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Κατά συνέπεια, τονίζει η Επιτροπή, η μέγιστη επιλέξιμη έκταση που καταχωρίστηκε στο ελληνικό ΣΑΑ έχει υπερεκτιμηθεί, οδηγώντας σε παράτυπες πληρωμές προς τους δικαιούχους, στο πλαίσιο του καθεστώτος ενιαίας ενίσχυσης.
Η Επιτροπή αναφέρει, τέλος, ότι για πρώτη φορά λαμβάνει αυτό το προληπτικό μέτρο, να παρακρατήσει, δηλαδή, τις ενισχύσεις προς την Ελλάδα και σημειώνει ότι το ποσό της παρακράτησης (17 εκατ. ευρώ) αντιστοιχεί στο ποσό που εκτιμάται ότι διατρέχει κίνδυνο για το γεωργικό ταμείο.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας