Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετ' εμποδίων η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Μετ' εμποδίων σήμερα, Δευτέρα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων, λόγω εργασιών αναβάθμισης του συστήματος το Σαββατοκύριακο. Ανάλογα προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν και την Τετάρτη, καθώς θα συνεχιστούν οι εργασίες τεχνικής βελτίωσης του συστήματος.

Μετ’ εμποδίων σήμερα, Δευτέρα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων, λόγω εργασιών αναβάθμισης του συστήματος το Σαββατοκύριακο. Ανάλογα προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν και την Τετάρτη, καθώς θα συνεχιστούν οι εργασίες τεχνικής βελτίωσης του συστήματος.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) με έγγραφό της ενημερώνει ότι «τα προβλήματα στη λειτουργία της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποδίδονται σε διαπιστωμένη ατέλεια της τελευταίας έκδοσης του φυλλομετρητή του firefox με αποτέλεσμα την αδυναμία αποθήκευσης των δεδομένων τοπικά, γεγονός το οποίο οδηγεί σε διπλασιασμό του όγκου συνταγογράφησης ανά δευτερόλεπτο».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωποι της ΗΙΔΙΚΑ με τον ταμία του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκο δεν ενημερώθηκε για τις επικείμενες αλλαγές.

Οι γιατροί κατηγορούν την ΗΔΙΚΑ ότι προχωρά σε αλλαγές χωρίς να ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς και υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης είναι συνεχή, ιδίως τις πρώτες εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα, οπότε και παρατηρείται ο μεγαλύτερος φόρτος συνταγογράφησης.

«Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι οι οιασδήποτε αλλαγές δεν γίνεται να πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα και πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς των ιατρών, όπως η ομάδα εργασίας ιατρών του ΙΣΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024