Μακελειό από επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν στη μεθόριο Πακιστάν-Ινδίας
Πανικός και θάνατος από επίθεση αυτοκτονίας με τη «σφραγίδα» των Ταλιμπάν στη μεθόριο Πακιστάν-Ινδίας κοντά στη Λαχώρη. Καμικάζι ανατινάχθηκε έξω από εστιατόριο στην πακιστανική πλευρά του διάσημου μεθοριακού περάσματος Βαγκάχ, όπου συγκεντρώνεται καθημερινά πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τελετή υποστολής της σημαίας από τους στρατιώτες αμφότερων των χωρών. Τουλάχιστον 45 νεκροί και 70 τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης.
Πανικός και θάνατος από επίθεση αυτοκτονίας στη μεθόριο Πακιστάν-Ινδίας κοντά στη Λαχώρη. Καμικάζι ανατινάχθηκε έξω από εστιατόριο στην πακιστανική πλευρά του διάσημου μεθοριακού περάσματος Βαγκάχ, όπου συγκεντρώνεται καθημερινά πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τελετή υποστολής της σημαίας από τους στρατιώτες αμφότερων των χωρών.
Τουλάχιστον 45 νεκροί και 70 τραυματίες ο αρχικός απολογισμός της επίθεσης, την οποία πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν κατά δήλωση διοικητή τους. Δεκαπέντε εκ των τραυματιών φέρεται να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ασθενοφόρα να μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες στα νοσοκομεία της Λαχώρης. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, καθώς και άνδρες της συνοριακής φρουράς.
Η ινδική πλευρά δεν επηρέαστηκε από την έκρηξη, δήλωσαν συνοριακοί αξιωματούχοι. «Η πλευράς μας είναι ασφαλής, είμαστε σε ετοιμότητα, αυξήσαμε τα μέτρα ασφαλείας και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με περιφερειακούς αξιωματούχους και την αστυνομία» δήλωσαν.
Καθημερινά πλήθη συγκεντρώνονται στο πέρασμα Βαγκάχ για να δουν τους ινδούς και τους πακιστανικούς στρατιώτες να πραγματοποιούν τελετή «υποστολής της σημαίας» των χωρών τους μετά το ηλιοβασίλεμα. Η προσέλευση του κόσμου είναι αυξημένη ειδικά τις Κυριακές.
Ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Πουντζάμπ δήλωσε ότι αμέσως μετά τη λήξη της τελετής βομβιστής αυτοκτονίας πλησίασε εστιατόριο της περιοχής και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του.
Ο ίδιος είπε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ότι ο βομβιστής χτύπησε όταν η ασφάλεια ήταν «κάπως χαλαρή».
«Έτρεξα στο σημείο και είδα διασκορπισμένα σώματα, τραυματισμένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά και σπασμένα αυτοκίνητα» δήλωσε άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
Δεκάδες άνθρωποι περνούν στην Ινδία και το Πακιστάν καθημερινά από το πέρασμα Ουάγκα. Είναι επίσης εμπορικός κόμβος όπου φορτώνουν και εκφορτώνουν φορτηγά που μεταφέρουν αγαθά από και προς την Ινδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442