
ΣΥΡΙΖΑ: Να στηρίξουν οι τράπεζες την πραγματική οικονομία
Στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες και ανακούφιση των δανειοληπτών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τα αποτελέσματα των stress tests, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «τραπεζοκεντρική λογική σε βάρος των πολιτών».
Στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες και ανακούφιση των δανειοληπτών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τα αποτελέσματα των stress tests, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «τραπεζοκεντρική λογική σε βάρος των πολιτών».
«Η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης, την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» αναφέρεται στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Tα τελευταία χρόνια, o ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ.
» Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;».
«Σε κάθε περίπτωση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ «το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση τω δανειοληπτών».
Απάντηση Βούλτεψη
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σημείωσε: «Την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα για τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου, και σήμερα που όλο το Έθνος γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έβγαλε ανακοίνωση για τις τράπεζες. Τα συμπεράσματα δικά σας…».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442