Ο Μπερλουσκόνι λέει «ναι» στα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών
Τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο της κυβέρνησης Ρέντσι για την αναγνώριση των ενώσεων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών εξέφρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο νόμος τον οποίο η κυβέρνηση Ρέντσι επεξεργάζεται τις ημέρες αυτές, προβλέπει την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων του γάμου, πλην της υιοθεσίας.
Τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο της κυβέρνησης Ρέντσι για την αναγνώριση των ενώσεων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών εξέφρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο νόμος τον οποίο η κυβέρνηση Ρέντσι επεξεργάζεται τις ημέρες αυτές, προβλέπει την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων του γάμου, πλην της υιοθεσίας.
Ουσιαστικά, η Ιταλία υιοθετεί το γερμανικό μοντέλο: αναγνωρίζεται η ένωση των ζευγαριών, χωρίς πάντως να ονομάζεται «γάμος».
«Πρόκειται για έναν δίκαιο συμβιβασμό ανάμεσα στον σεβασμό των χριστιανικών αρχών, τις οποίες θεωρούμε κύριας σημασίας, και στην προσαρμογή των αλλαγών της κοινωνίας μας» δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου, ο πρώην πρωθυπουργός.
Τις περασμένες ημέρες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε συναντήσει την τρανσέξουαλ πρώην βουλευτίνα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Βλάντιμιρ Λουξούρια, για να συζητήσει προτάσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με την αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών.
Η σύντροφος των «πρώην Καβαλιέρε», Φραντσέσκα Πασκάλε, παράλληλα, πριν τρεις εβδομάδες είχε επισκεφθεί τον χώρο διασκέδασης και πολιτιστικών πρωτοβουλιών, Gay Village, στην Ρώμη, δηλώνοντας ότι «τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων να παντρεύονται και κατά μιας ξεπερασμένης, υποκριτικής αντίληψης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κλήσεις σε 1.750 οδηγούς για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους – Πόσο είναι το πρόστιμο
- Μια αμήχανη κυβέρνηση παρακολουθεί την οικονομική κρίση να έρχεται χωρίς να κάνει τίποτα για αυτό
- Σέρρες: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 44χρονου Σωτήρη – Αγνοείται από τον Ιανουάριο
- Παναθηναϊκός: Το κομβικό τάιμ-άουτ του Αταμάν που γύρισε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
- Τιμοτέ Σαλαμέ: «Ήμασταν μαζί τρία χρόνια, με παράτησε για τη Τζένερ» ισχυρίζεται πορνοστάρ
- Σκύλος: Με ποιον τρόπο μας του μαθαίνουμε να αντιδρά έντονα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που ρήμαζαν καταστήματα και λήστευαν υπό την απειλή μαχαιριού
- Google Strikes Deals to Secure Data Center Power
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442